CHIRIAC: DACA EXISTA CETATENI CARE AU PLATIT SERVICII DE CANALIZARE, DAR NU AU CANALIZARE, ATUNCI EI TREBUIE SA-SI RECUPEREZE BANII DE LA CUP DUNAREA

Primarul  Brailei, Marian Dragomir (PSD), nu crede ca cetatenii din municipiu care au fost taxati pentru servicii de canalizare, desi locuiesc intr-o zona in care nu exista canalizare, isi mai pot recupera banii.

Dragomir a fost intrebat astazi de presa daca este posibil ca la momentul la care familiile respective vor fi racordate la canalizare, CUP Dunarea sa ia in calcul banii pe care cei in cauza i-au dat pana acum si sa se faca o compensare, iar acestia sa nu mai plateasca pentru canalizare, pana cand nu se va epuiza suma pe care deja au achitat-o pana acum pentru un serviciu inexistent. Edilul sef nu crede insa ca mai este posibila recuperarea sumelor “retroactiv”.

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), este insa de o cu totul alta parere. El crede ca este normal si corect ca acei braileni care au fost pusi la plata pentru servicii de canalizare de care nu au beneficiat, sa-si ceara si sa-si primeasca banii inapoi: “Nu este corect sa plateasca canalizare, atata timp cat ei nu beneficiaza de astfel de lucruri. Trebuie sesizat, daca ei si-au platit taxele, si sa-si recupereze banii de la cei care au facturat. De la CUP Dunarea. Este normal: adica eu platesc un serviciu de care nu am beneficiat, este foarte important sa-mi dai banii inapoi. Dar sa si demonstrez ca eu nu am beneficiat de acel sistem pe care CUP il opereaza”.

Chiriac a mai spus ca acest subiect nu s-a discutat la sedinta ADI Dunarea ce a avut loc astazi cu toti primarii, cu conducerea CJ si conducerea CUP Dunarea, insa a precizat ca va cere lamuriri, pentru a afla daca exista asemenea cazuri.

Mai multe detalii despre ce s-a discutat la ADI Dunarea astazi, pe tema taxei pe apa de ploaie, aici: