CHIRIAC: DACA NU NE INTELEGEM ACUM LA PRET PENTRU CUMPARAREA CLADIRII, MUTAM SPITALUL TBC IN ALTA LOCATIE!

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, nu mai este dispus sa accepte taraganarea la nesfarsit a negocierilor pentru cumpararea cladirii in care functioneaza Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC). Chiriac a declarat astazi ca CJ a facut o ultima oferta proprietarului actual al imobilului, Congregatia Romano – Catolica „JESU” si daca raspunsul va fi unul negativ, nu are de gand sa mai amane luarea unei decizii definitive, care presupune mutarea Spitalului TBC intr-o alta locatie.

Seful judetului a explicat ca reprezentantii Congregatiei Romano – Catolice „JESU” cer 950.000 euro pentru cladirea respectiva, insa expertiza a concluzionat ca aceasta valoreaza putin peste 880.000 euro, iar CJ nu poate sa plateasca, legal, mai mult decat aceasta suma rezultata  in urma unei evaluari profesioniste: “Eu sper ca au intelepciunea, tinand cont ca este o Congregatie catolica… sa ne gandim la binele oamenilor si sa fim deschisi pentru a ajunge la un pret corect. Eu le-am explicat foarte bine ca tin foarte mult la pret. Chiar daca ne-am dori noi, sa spun, prin exces de zel, prin bunavointa, sa le platim suma de 950.000 de euro, nu mai putem, in momentul de fata, din 2 motive. Unul este ca avem o expertiza facuta, platita din bani publici, care spune foarte clar ca acea cladire nu poate costa mai mult de 880.000 euro. In al doilea rand, daca am spune ca acest pret este corect, cel de 950.000 euro,  va veni Curtea de Conturi si ne va spune cine suntem noi, sa facem altfel, cand un expert  a spus sa dam cel mult 880.000 euro – si stiti ca s-a mai intamplat acest lucru si toti consilierii dadeau cu subsemnatul pe la DNA.

Noi, CJ, cred ca am fost destul de corecti, de transparenti. Singurul lucru pe care l-au spus ei a fost ca expertul este din Braila, dar a fost o procedura publica facuta pe SEAP. Asta e motivul pentru care spun ei ca pretul nu este corect. Noi le-am expliat ca acel expert este acreditat si ca nu l-am ales noi, ci a castigat printr-o procedura legala, publica, iar legile din Romania spun ca trebuie sa castige cel care cere pretul cel mai mic, asta e… A castigat, ne-a facut expertiza.

Ceea ce ma mira pe mine este ca nici nu este departe de pretul pe care ei l-au cerut, adica difeenta de pret este foarte mica si nu stiu de ce nu accepta. Eu sper sa primim un raspuns favorabil de data aceasta.  Daca nu primim raspunsul favorabil, luam o decizie, nu mai asteptam”.