CHIRIAC: DACĂ NU VOR MAI FI LOCURI ÎN SPITALUL JUDEȚEAN BRĂILA PENTRU PACIENȚII COVID, ACEȘTIA VOR FI TRASFERAȚI ÎN SPITALE DIN JUDEȚELE LIMITROFE, UNDE SUNT LOCURI DISPONIBILE

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD) declară că pacienții confirmați cu COVID-19 vor primi îngrijirile medicale necesare, fie că asta se va întâmpla în spitalele din județul nostru, fie că se va întâmpla într-un spital din vreunul dintre județele limitrofe.

După ce conducerea Spitalului Județean Brăila a anunțat că secțiile în care sunt îngrijiți bolnavii de COVID sunt pline și că nu mai sunt paturi libere în secția Anestezie Terapie Intensivă (unde sunt tratate cazurile grave) și nici în secțiile în care sunt tratați pacienții cu forme medii ale bolii, l-am întrebat astăzi pe președintele CJ ce se va întâmpla dacă în perioada următoare se va înregistra un număr mai mare de cazuri confirmate cu COVID.

Acesta ne-a declarat: „Conform procedurilor, dacă nu vor mai fi locuri în Spitalul Județean de Urgență Brăila pentru pacienții COVID, aceștia vor fi trasferați către alte spitale apropiate, unde sunt locuri disponibile. Eu sper ca situația să nu se agraveze pe raza județului Brăila și să putem să facem față, astfel încât toți pacienții care sunt confirmați să poată fi tratați în județul Brăila.

V-am explicat și data trecută, e posibil ca astăzi să fie secțiile pline și în funcție de numărul de externări și de numărul de cazuri confirmate, spitalul poate ajunge la capacitate maximă sau putem să avem locuri disponibile. Eu mi-aș dori ca un număr cât mai mare de pacienți să fie tratați corespunzător și să se vindece, astfel încât pentru noii pacienți să avem destule locuri în spital, pentru a fi tratați”.

Șeful județului a precizat că din informațiile pe care le deține, până în prezent niciun pacient din Brăila nu a fost trimis la un spital din alt județ, pentru că nu ar mai fi fost locuri în spitalele noastre.

Pe de altă parte, Iulian Chiriac a spus că la Spitalul Județean este asigurat stocul de medicamente, materiale sanitare și tot ce mai este necesar pentru tratarea pacienților cu COVID și nu numai: