CHIRIAC: DACA REZULTATELE ECONOMICE ALE “ROCREATIV” NU SUNT IN REGULA, IN MARTIE VOI PROPUNE DESFIINTAREA FIRMEI

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, ia in calcul varianta de a desfiinta firma “Rocreativ”, care a fost infiintata in martie 2014, in subordinea administratiei locale, in ideea de promovare a turismului local. Dupa circa 2 ani in care “Rocreativ” nu a avut nicio activitate, in care s-au inregistrat pierderi financiare substantiale si in care administratorul acesteia, Reliana Bogdan, a incasat salariul de director nefacand nimic, firma  a deschis un mic magazin de suveniruri ( lucru pe care-l poate face orice buticar) si apoi a mai trecut inca vreo jumatate de an in care Reliana Bogdan s-a chinuit sa incropeasca un plan concret de masuri pentru  promovarea turismului si apoi sa faca o lista de propuneri de eficientizare a activitatii care sa contina si altceva decat vorbe goale. Avand in vedere aceasta evolutie „glorioasa” a „Rocreativ”, presedintele Chiriac  a ajuns la concluzia ca e timpul sa se ia o decizie transanta, fiindca nu e cazul sa se mai iroseasca banul public, pe salariile Relianei Bogdan si pe plimbarile ei pe la targuri, sub pretextul ca face imagine Brailei si atrage turisti. Nu de alta, dar din 2014 n-a venit in Braila nici macar un singur turist, in urma “activitatii” distinsei doamne.

Seful judetului a precizat ca i-a cerut Relianei Bogdan sa convoace de urgenta sedinta AGA si in acest for, dincolo de propunerile ei de eficientizare a activitatii (pe care, de altfel, Bogdan nu a fost capabila sa le intocmeasca si sa le depuna in termenul stabilit), sa se faca o propunere vizand soarta „Rocreativ” – mai exact, daca AGA considera oportun sa se continue (in)activitatea, sau sa se desfiinteze firma: “Eu va spun ca in momentul de fata, la acest AGA, daca cifrele contabile nu sunt in regula pentru o societate comerciala, eu, personal voi propune inchiderea acestei societati. Eu, personal, ca si consilier. Vedem cum va iesi si votul celorlalti consilieri din AGA…”.

Intrebat daca a discutat si cu colegii consilieri judeteni PSD despre aceasta varianta a desfiintarii “Rocreativ”, Chiriac a spus ca a facut acest lucru si ca acestia sunt de acord.

Pe de alta parte, presedintele CJ  a spus ca nu are de gand sa lase de “izbeliste” zona turismului local si activitatile de promovare a turismului, ci se gandeste ca pot fi platite persoane care sa se ocupe de asta, dar nu in forma unei societati de sine statatoare, ca „Rocreativ”, ci in aceea a unui birou creat in cadrul Serviciului de administrare a patrimoniului public, din cadrul CJ.

Mai multe detalii pe aceasta tema, aici: