CHIRIAC: DACA SERVICIUL DE REPARATII DRUMURI NU VA FI 100% FUNCTIONAL ANUL ASTA, O SA FIE DIN PRIMAVARA ANULUI VIITOR

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, declara ca noul serviciu de utilitate publica pentru reparatii drumuri din cadrul institutiei amintite ar putea deveni functional anul acesta, dar daca nu se va intampla acest lucru, cu siguranta va functiona la deplina capacitate din primavara anului viitor.  Deocamdata, serviciul amintit nu are decat un utilaj in dotare (care a fost livrat zilele trecute), iar alte 2 utilaje vor veni in toamna acestui an.

Cat despre personal, exista posturile aprobate in organigrama, insa seful judetului spune ca angajarile se vor face abia dupa ce vor fi livrate utilajele. Mai exact, se vor face angajarile rand pe rand, pe masura ce vin utilajele : “Deja a venit primul utilaj, este inmatriculat, are montat GPS pe el. Imi doresc sa montam si o sonda litrometrica,  sa terminam cu acel furt de motorina, nimeni sa nu mai aiba de comentat si in momentul in care va fi inmatriculat, vom demara si concursul pentru 2 posturi, ca acest utilaj sa fie functional si sa intre efectiv in paine, pentru a cosi drumurile judetene si sa pregatim drumurile judetene pentru iarna.

Acest utilaj multifunctional are si lama pentru zapada, are si cositoare, are si freza de zapada, are si sararita, are si o cisterna si putem sa dam cu solutie in momentul in care se face pojghita de gheata pe drumurile judetene.

Am semnat si contractele pentru inca 2 utilaje, care vor veni in septembrie-octombrie. E vorba de un tractor cu remorca si cositoare, lama, etc si un utilaj mare, cu care se poate cara cu macara, astfel incat sa intregim acest serviciu.

Speram ca daca nu va fi 100% functional anul acesta, din primavara anului viitor sa fie 100% functional”.

Chiriac a mai precizat ca acest serviciu se va ocupa de “cositul ierbii, infrumusetarea drumului judetene si mici plombari”, in timp ce marile contracte de asfaltare si plombare vor ramane in procedura de achizitie si se vor face cu firme private.