CHIRIAC: DACA VERIFICA DSP-UL, NE INCHIDE APA IN TOT JUDETUL… S-AR PUTEA SA NU MAI AVEM APA NICI IN MUNICIPIU
Presedintele Consiliului Judetean, Iulian Chiriac, nu este foarte increzator in calitatea apei pe care o beau (si o platesc drept apa potabila) brailenii.
Intrebat in legatura cu situatia din orasul Insuratei, unde in ultimele zile, cetatenii s-au plans ca la robinet le curge o apa rosiatica, al carei aspect este suficient ca sa te faca sa eviti sa o consumi, si informat ca aceasta nu este singura localitate unde cetatenii sunt nemultumiti de apa care le este furnizata, Chiriac a declarat ca toate aceste aspecte trebuie reclamate la compania care presteaza serviciul respectiv, unde se pot obtine si lamuriri in legatura cu ceea ce se intampla.
Cand unul dintre ziaristi a sugerat sa se discute si cu Directia de Sanatate Publica (DSP), seful judetului, mai in gluma, mai in serios, a comentat: “Daca vorbim cu DSP-ul, ne inchide apa in tot judetul… S-ar putea sa nu mai avem nici noi apa, in (municipiul – n.r.) Braila… Ma rog…”.
La remarca noastra, privind faptul ca daca in municipiu sau in orice alta localitate apa nu este buna de baut (deci daca prezinta pericol pentru sanatatea consumatorilor), chiar ar trebui ca DSP sa dispuna intreruperea furnizarii acesteia, Iulian Chiriac a spus: “Nu… nu stiu… daca nu este buna, ar trebui sa bem apa de la… izvor. Dar cred ca nici aia nu-i buna, ca nu e pe formula!
Eu cred ca cei implicati si cei de acolo, chiar daca apa nu este potabila, sa fie anuntati ca este apa nepotabila, sa o foloseasca doar pentru uz casnic si in cel mai scurt timp, sa remedieze, astfel incat oamenii sa beneficieze de apa potabila”.
Presedintele CJ a mai spus ca si-ar dori ca toti locuitorii judetului sa beneficieze cat mai rapid de apa potabila, insa acest lucru se va intampla doar dupa finalizarea extinderii si modernizarii retelei de alimentare cu apa, astfel incat din 2020 incolo, brailenii din orice localitate vor avea la robinet apa buna de baut, nu apa din puturile forate, care se mai nisipeaza.
Precizam ca potrivit conducerii CUP “Dunarea”, apa furnizata in zona Insuratei provine din puturi forate si are un continut de fier si mangan mai mare decat el obisnuit. In timpul procesului de clorinare a apei, au loc reactii chimice in urma carora apar oxizii de fier si mangan – asa-zisa rugina -, care, in conditii normale, de presiune si viteza constanta a apei, se depun. Zilele trecute a avut insa loc operatiunea de spalare si dezinfectare periodica a rezervorului de apa care deserveste localitatea si comunitatile invecinate, astfel incat rugina a fost antenata pe conducte si a dat acea culoarea rosiatica a apei.
Comments
georgia
28/03/2017
Bravos natiune,halal sa-ti fie.Dupa ce o platim scumpa aflam ca nici buna de baut nu este.Dar avem sperante ca in 2020 vom.bea apa buna (cine mai apuca)!Oamenilor voi sunteti bine cu capul ce anunturi si lipsa de raspudere e aceasta.?Adica CUP Dunarea ne furnizeaza apa de proasta calitate siscumpa.Cum se numeste acest fapt in termeni radicali:furt pe fata nu?Chiar nu va e jena de ceea de se intampla in municipiul nostru.Cine se face raspunzator oare.Primarul,CUP Dunarea sau noi cetatenii care tacem malc si va suportam neregulile?
Gutium Viorel
31/03/2017
CUP DUNĂREA este interesată de profit.Foarte bine dar,să nu plece de la înpamântenita sintagmă”merge și așa”.Exista toata gama de piese care sa ducă la furnizarea unei ape de calitate .Trebuie sa dai dovada de responsabilitate si competentă .Punct.