Chiriac declară că dacă va fi ales președinte al PSD Brăila, va susține candidatura lui Costică Dobre – care a fost condamnat pentru proxenetism și participare într-un grup infracțional organizat – pentru un nou mandat de primar

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), merge pe același principiu pe care merge și actualul președinte PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru: atât timp cât nu există nicio interdicție impusă de o instanță care să-l împiedice pe primarul din Șuțești, Costică Dobre – care a fost condamnat în 2018 pentru proxenetism și participare într-un grup infracțional organizat – să candideze pentru un nou mandat în 2024,  PSD va merge pe mâna lui Dobre și la alegerile locale următoare.

Subiectul a captat atenția presei centrale recent, când președintele Rotaru a afirmat că PSD Brăila va susține și în 2024 candidatura lui Dobre la Primăria Șuțești, așa cum a susținut-o și în 2020: „Dacă nu sunt alte elemente care să pună într-o lumina proastă activitatea lui și rezultatele pe care le-a obținut, nu cred că s-ar pune o problemă legată de  o lipsă de încredere din partea noastră, pentru că discutăm de administrație. Partea cealaltă, pentru care a fost sancționat… a fost sancționat ca atare, iată că s-a reabilitat”.

L-am întrebat astăzi pe Chiriac dacă în cazul în care va fi ales președinte al Organizației Județene PSD Brăila, va susține candidatura lui Costică Dobre pentru un nou mandat de primar.

Iulian Chiriac a răspuns: „Eu vă spun că nu mă voi schimba și nu ne renegăm colegii care n-au nimic din punct de vedere legal de a candida la o funcție aleasă. Dacă el din punct de vedere legal nu este îngreunat de a candida sau nu este blocat de a candida, normal că are dreptul să candideze. Cei care nu au dreptul pe o sentință nu vor candida, scrie și la statutul partidului. Voi respecta statutul partidului”.

Amintim că Dobre a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare, printr-o decizie Curții de Apel Galați din 2018, iar în 2021 el a depus la Tribunalul Brăila o acțiune de reabilitare judecătorească, astfel încât acum cazierul său este curat.