CHIRIAC: DELIA RÂȘNOVEANU A FOST ÎNTREBATĂ PE 7 MAI DACĂ ARE PATURI LIBERE ÎN SPITAL, NIMIC MAI MULT, IAR PE 8 MAI A FOST ANUNȚATĂ CĂ ÎN ACEEAȘI DIMINEAȚĂ VOR FI TRANSFERAȚI 20 DE PACIENȚI CU COVID-19 DIN VRANCEA. PENTRU CE SĂ FIE DEMISĂ?

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), îl contrazice pe liberalul Alexandru Dănăilă, care a declarat astăzi că managerul Delia Râșnoveanu  și-a dat acordul în data de 7 mai, pentru ca pe 8 mai să se facă transferul unui număr de 20 de pacienți confirmați cu COVID-19 din Vrancea, la Spitalul Județean Brăila. Mai mult, Dănăila a afirmat că este de presupus că și Chiriac știa din 7 mai despre acest transfer, dat fiind că cel mai probabil, Delia Râșnoveanu l-a informat despre acest lucru. În acest context, a concluzionat liberalul, nu au nicio acoperire acuzațiile șefului județului și ale primarului Marian Dragomir (PSD), că decizia amintită s-a luat „ pe ascuns” și nici indignarea lor afișată public.

Contactat telefonic, Chiriac ne-a spus că, de fapt, cei de la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (din cadrul MAI) care au vorbit pe 7 mai cu Râșnoveanu au întrebat doar dacă spitalul are paturi libere, iar mangerul Spitalului Județean a spus că există paturi libere, însă nu i s-a spus nimic clar despre vreun transfer de pacienți:  „Domnul Dănăilă să-mi prezinte și mie documentul în care Delia Râșnoveanu și-a dat acordul scris pentru acel transfer! Doamna manager Râșnoveanu a fost întrebată dacă are paturi libere, atât – și toată lumea știa că sunt paturi libere în spital. Domnul Dănăilă să arate hârtia prin care Delia Râșnoveanu își dă acordul pentru transferul celor 20 de pacienți. Discutăm pe documente, nu pe vorbe!

Doamna manager mi-a spus că a fost întrebată dacă are paturi libere în spital și că este posibil ca la un moment dat să i se ceară un acord de acest tip, iar eu am spus: «Așteptăm să vedem ce se întâmplă și dacă va veni un document oficial prin care vi se cere acordul pentru un astfel de transfer, analizăm și luăm o decizie».

Nu mai spun că deși inițial, s-a anunțat că ar fi vorba despre pacienți asiptomatici, ulterior am aflat că era vorba despre pacienți care aveau și alte afecțiuni și care erau în vârstă. Am fost mințiți de prima oară.

Iar pe 8 mai, când doamna manager m-a anunțat că i s-a transmis documentul de la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției, în secunda aceea au și plecat salvările cu Poliție și Jandarmerie de la Brăila, ca să însoțească pacienții respectivi. Să înțeleg că prefectul Boboc nu știa de asta? Nu e ceva dubios? Să înțeleg că Poliția și Jandarmeria nu mai ascultă de Boboc, pleacă ei așa, la drum, de capul lor prin județe? Nu cred…

Văd că mai nou, pe lângă Pinocchio (referire la prefectul Cătălin Boboc – n.r.), a apărut și fratele lui, Buratino, domnul Dănăilă… “.

Cât privește declarația liderului PNL local că ar trebui să fie demisă managerul Delia Râșnoveanu, pentru că și-ar fi dat acordul pentru acel transfer de pacienți fără să anunțe și să se consulte cu șefii administrației locale (inclusiv cu prefectul Boboc), Chiriac a comentat: „Toată lumea a văzut că noi ne-am mișcat foarte repede și am ținut situația sub control, în legătură cu pacienții cu COVID-19 din județ, iar ei îi tot dau cu demisiile. Cu bune, cu rele, Spitalul Județean a făcut fața situației, a tratat corespunzător pacienții cu COVID-19 și nu mai avem în momentul de față niciunul confirmat sau în tratament. Ce facem acum, ne jucăm de-a declarațiile? Au spus că să nu facem declarații politice, dar ei, liberalii, pot să facă orice…

Eu de o lună și o săptămână nu am mai vorbit cu domnul Boboc la telefon, nu m-a sunat. Vi se pare corect, dacă el tot spune că își dorește comunicare?  Eu nu m-am băgat peste Poliție și Jandarmerie când făceau filtre, dar el se bagă peste instituțiile subordonate CJ”.