CHIRIAC: DENIGRAREA SPITALULUI JUDETEAN NU FACE BINE ACESTUIA. DACA LUMEA CITESTE CA AICI E O NENOROCIRE, N-O SA MAI VINA NIMENI

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), considera ca in ultima vreme, Spitalul Judetean este tinta a denigrarilor, iar toate informatiile publicate in presa care critica diferite aspecte fac rau unitatii amintite, mai ales ca nu toate stirile respective sunt adevarate. Chiar daca nu a dat nume, Chiriac a facut aluzie la informatiile furnizate presei sau date publicitatii in propriul ziar de catre consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND), care a semnalat in numeroase randuri lipsa unor medicamente sau materiale sanitare din spital.

Seful judetului a declarat astazi ca ar trebui sa incercam “sa nu ne facem o publicitate proasta” ( noi intre noi, brailenii) si sa “ne rezolvam noi problemele” fara a afecta imaginea spitalului, fiindca pacientii care veneau din alte judete nu vor mai alege Braila, cand vor citi toate “nenorocirile” despre Spitalul Judetean: “Noi aveam pacienti din Tulcea, aveam pacienti din Macin, aveam pacienti pe anumite cazuistici si din Galati, din Vrancea. Daca lumea citeste ca aici este o nenorocire, n-o sa mai vina nimeni”.

Presedintele CJ a precizat ca nu cere presei sa nu spuna anumite lucruri, dar “macar sa rezolvam problemele intre noi, aici, ca sa nu ne facem o publicitate proasta. Ca noi vrem sa aducem cazuistica aici, ca sa ne rezolvam noi problemele si sa fim noi mai frumosi si mai hotarati decat altii”.

Atentionat ca daca vrea sa se asigure ca se dau publicitatii informatii corecte, ar trebui sa se asigure si ca actuala conducere a spitalului raspunde intrebarilor puse de presa altfel decat printr-un mail care contine o singura fraza, Chiriac a spus: “Unul dintre efectele negative a tot ce inseamna promovare sau a avea stirile la zi este ceea ce inseamna partea de comunicare. Si ar trebui lucrurile spuse exact cum am facut si noi astazi”.

Precizam ca in urma cu cateva luni, presedintele CJ anunta ca a stabilit cu managerul Delia Rasnoveanu sa fie organizata lunar o conferinta de presa la spital, pentru ca presa – si prin intermediul ei, brailenii – sa fie tinuti la curent cu activitatea institutiei amintite. In afara de conferinta de presa sustinuta atunci, nu a mai avut loc nicio astfel de intalnire cu ziaristii.