CHIRIAC: SUNTEM LA FAZA DE PROIECTARE A LUCRARILOR INTERIOARE DE LA CASA TINERETULUI. URMEAZA ORGANIZAREA LICITATIEI SI LUCRARILE PROPRIU-ZISE

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD) nu poate avansa un termen sigur privind finalizarea lucrarilor la instalatia antiincendiu a Casei Tineretului, ceea ce ar permite redeschiderea salii de spectacole pentru evenimentele cultural-artistice si nu numai. Cladirea a fost inchisa pentru public in anul 2015, dupa tragedia din clubul bucurestean “Colectiv”, cand ISU Braila a constatat ca instalatia antiincendiu nu este functionala. De atunci, desi au fost alocate fondurile necesare de catre CJ, dar lucrarile au intarziat din diverse motive si nici acum nu se  stie cand se vor finaliza.

Intrebat de consilierul judetean Alexandru Danaila (PNL) cat mai dureaza pana se redeschide Casa Tineretului, Chiriac a explicat ca deocamdata inca se lucreaza la proiectare si dupa ce se va termina aceasta faza, se va putea organiza licitatia pentru desemnarea firmei care se va ocupa de lucrarile interioare (licitatie care ar putea dura luni de zile): “Proiectantul a revizuit de 3 ori aceasta documentatie. Speram ca este ultima oara cand va veni cu documentatia, astfel incat sa avem acordul ISU pentru a demara efectiv lucrarile interioare, pentru ca lucrarile exterioare sunt finalizate.

Ne dorim sa rezolvam in cel mai scurt timp. Aveti dreptate, Casa Tineretului e si pentru municipiu, si pentru judet si e singura sala care are peste 400 de locuri. Trebuie sa respectam procedurile legale. Avem o mare problema cu partea de proiectanti, dar speram ca in scurt timp sa demaram procedura de achizitie a celui care va face lucrarile interioare si sa avem sala functionala”.