CHIRIAC, DESPRE ALIMENTAREA CU APA IN BRAILA: NE-AM DORI SA AVEM O BAGHETA MAGICA, SA REZOLVAM TOATE PROBLEMELE, DAR…

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, spune ca “si-ar dori sa aiba o bagheta magica”, pentru a rezolva toate problemele legate de alimentarea cu apa in judet, insa in lipsa acesteia, incearca sa faca “tot ce este omeneste posibil ca lucrurile sa fie grabite si duse la bun sfasit”. Chiriac a facut aceste comentarii in contextul in care se discuta despre localitatile brailene in care inca nu se furnizeaza apa potabila si despre calitatea apei potabile, in localitatile in care este furnizata deja.

Seful judetului a declarat ca probleme cu apa au fost si vor mai fi, insa ele vor fi remediate pe masura ce apar si in final, odata cu incheierea proiectului de extindere si modernizare a retelei de apa din judet, in 2020, lucrurile vor intra pe un fagas normal: “Eu va spun ca problemele vor curge, pentru ca multe din localitatile judetului Braila sunt alimentate – nu numai de la CUP, toata reteaua este a CUP-ului, dar multe localitati sunt alimentate cu apa din puturi forate si automat, calitatea apei ori va scadea, ori nu va mai fi. Si atunci trebuie sa gasim solutii alternative pentru ca acele localitati … nu noi, CUP trebuie sa gaseasca solutii alternative, pentru ca acele localitati sa ramana cu alimentare cu apa. Si Doamne-ajuta, cu apa potabila!”.

Seful judetului admite ca e trist ca in anul 2017, la Braila inca se mai vorbeste despre localitati fara apa potabila sau despre probleme cu calitatea apei potabile, insa spune ca aceasta este situatia si trebuie gestionata cum se poate mai bine, in conditiile date.