Chiriac, despre cadrele medicale din Spitalul Județean care au o atitudine necorespunzătoare față de pacienți: „Încercăm ca aceste persoane să le eliminăm. În primul rând cadrul medical trebuie să aibă și suflet”

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, consideră că nu se poate generaliza, atunci când este vorba despre criticile lansate în spațiul public cu privire la atitudinea complet deplasată a unor cadre medicale de la Spitalul Județean în relația cu pacienții.

Chiriac – care a afirmat el însuși în mai multe rânduri că atitudinea unora dintre cadrele medicale reprezintă o problemă – a spus astăzi se lucrează în continuare pentru îmbunătățirea situației în acest sens: „Sunt cadre medicale care au o conduită ireproșabilă în ceea ce privește relația cu pacienți, dar ca în orice unitate foarte mare, mai sunt și anumite aspecte care ies vizibil în evidență. Încercăm ca aceste persoane să le eliminăm sau să fie cât mai puține, astfel încât serviciile și atitudinea cadrelor medicale față de pacienți să fie una cât mai bună”.

Întrebat dacă din semnalele pe care le are, lucrurile chiar s-au îmbunătățit în ultimul an, din acest punct de vedere, Chiriac a răspuns „Da, la câte semnale am dat, cred că unele lucruri s-au îmbunătățit.

Sperăm ca în primul rând și cu personalul care a fost angajat în pandemie și acum este efectiv angajat în cadrul spitalului… Sunt oameni care și-au asumat lucrurile astea și eu cred că sunt persoane de bună calitate, care au fost alături de oamenii care au suferit de COVID-19, care marea majoritate au lucrat acolo și sunt oameni cu suflet. În primul rând cadrul medical trebuie să aibă și suflet în ceea ce privește atitudinea față de pacient, nu numai pregătirea profesională”.