Chiriac, despre candidatura Deliei Râșnoveanu pentru un nou mandat de manager: Nu mă interesează spectrul politic la Spitalul Județean. Faptul că ea este membru de partid… o ducem către zona politică. Eu vreau să scot zona politică

Delia Râșnoveanu a fost un manager un viziune în primul său mandat în fruntea Spitalului Județean Brăila – este opinia președintelui CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD).

Acesta este unul dintre răspunsurile date de Chiriac în cadrul unei conferințe de presă în care ziariștii i-au cerut câteva detalii cu privire concursul pentru ocuparea postului de manager al spitalului amintit și la candidatura  colegei sale de partid, Delia Râșnoveanu, pentru un nou mandat.

„Am transmis Consiliului de Administrație ca acest concurs să fie cât mai transparent, am făcut o procedură astfel încât să poată asista la acest concurs și mass media și alți invitați, astfel încât să fie cât mai public. Știu că termenul de depunere a dosarelor este 18 sau 19 februarie. Îmi doresc să fie cât mai mulți candidați, iar cel mai bun să câștige și să continuăm proiectele care există la spital”, a mai spus șeful județului.

Întrebat dacă s-au înscris până acum și alte persoane în afară de actualul manager, care deja și-a anunțat intenția de a se înscrie la concurs, acesta a răspuns: „Pe surse, știu că sunt mai multe persoane care vor să se înscrie”.

În contextul în care primul mandat al Deliei Râșnoveanu a fost unul presărat cu crize, acuzații și mai multe solicitări publice ca aceasta să-și prezinte demisia, dar și al faptului că președintele CJ a declarat în mai multe rânduri că și-ar dori pentru Spitalul Județean un manager neimplicat politic, l-am întrebat pe Chiriac cum ar privi un nou mandat al lui Râșnoveanu în fruntea unității spitalicești amintite.

„Eu sunt om profesionist și încerc să fac treaba cât mai bine. Trebuie să lucrez cu oamenii care câștigă, nu pot să contest rezultatul unui concurs. Mi-aș dori un manager implicat, mai implicat pe toate problemele și toate proiectele pe care mi le-am propus în primul mandat.

Nimeni nu este perfect; cu bune, cu rele, în momentul de față spitalul merge foarte bine, are stocuri de medicamente pentru câteva luni, s-au rezolvat foarte multe probleme referitor la clădiri, la modul de organizare și așa mai departe. Mai sunt foarte multe probleme de rezolvat, dar îmi trebuie un manager cu viziune; sper să fie un manager cu viziune și să continuăm proiectele.

Pe mine mă interesează două lucruri la acel spital: partea de resurse umane și modernizarea spitalului. Partea de echipamente medicale am cam rezolvat-o în mandatul trecut”, a declarat președintele CJ Brăila.

Acesta a mai precizat că nu știe dacă Delia Râșnveanu s-a consultat cu cei conducerea PSD înainte de a lua decizia de a-și depune candidatura pentru un nou mandat, dar sigur nu s-a consultat cu el, personal: „Eu doar un singur lucru i-am spus: «Te gândești foarte serios dacă vrei să continui, dacă vrei să-ți depui candidatura pentru manager». E o decizie personală a fiecărui candidat”.

Întrebat dacă Delia Râșnoveanu va beneficia de susținerea partidului, Chiriac a spus: „Nu, sub nicio formă. Nu are nicio susținere de la niciun partid. Ea fiind membru PSD, credeți că a susținut-o partidul în ce fel?

Eu am declarat-o și o declar în continuare: nu mă interesează spectrul politic la acest spital. Faptul că doamna Râșnoveanu este și membru de partid… o ducem către zona politică. Nu, eu aș vrea să scot zona politică”.