CHIRIAC, DESPRE CONCURSURILE PENTRU ANGAJARI DIN SPITALUL JUDETEAN: “LA ORAL, DACA NU TE DUCE LIMBA, S-AR PUTEA SA NU MAI VORBESTI BINE”

Consilierul Stefan Catalin Iordache (PND) a prezentat astazi, in plenul CJ Braila, o situatie care i s-a parut interesanta, intamplata la Spitalul Judetean. El a spus ca la un concurs organizat recent pentru angajari, o persoana care avea dreptul legal sa faca asta, a schimbat subiectele in dimineata examenului, ca sa se asigure ca nu se castiga posturi pe baza de aranjamente.

Rezultatul acestei schimbari neprevazute, spune PND-istul, a fost ca din cei circa 500 de candidati, niciunul nu a luat nici macar nota 5: “A fost dat un examen la Spitalul Judetan pentru ocuparea unor functii din spital. Un domn – n-o sa-l nominalizez, desi merita tot respectul nostru -, pentru ca a putut, s-a dus si in dimineata zilei respective a schimbat subiectele de examen. Din cele 500 de candidate, stiti cate au luat peste 5? Zero! Nu vi se pare suspect ca atunci cand cineva schimba subiectele chiar in dimineata examenului, nu mai ia nimeni nici macar 5? Nu vi se pare suspect?”.

“Ce, trebuia sa ia toata lumea 10 sau cum? Subiectele pot sa se schimbe si  inaintea examenului, daca sunt anumite informatii ca… Eu zic ca-i un lucru bun, ca n-a luat nimeni. Foarte bine ca le-a schimbat! Si chiar as dori, doamna manager, in Regulamentul de ordine interioara (sa se prevada ca – n.r) toate examenele sa fie cu proba video, da? Inregistrate!”, a raspuns presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD).

La remarca lui Iordache privind faptul ca daca se dau subiectele dinainte, proba video nu va arata nimic in neregula, Chiriac a raspuns: “Nu, poate ia 10 la scris, dar la oral, daca nu te duce limba, s-ar putea sa nu mai vorbesti bine. Da?”.