CHIRIAC, DESPRE IDEILE OLGUTEI CRIVAT: NOUTATEA ERA FUNCTIA DE DIRECTOR CU REFORMA. HAI SA FIM SERIOSI… “DIRECTOR CU REFORMA”…

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, declara ca la ora actuala exista deja cate un medic „coordonator” pentru fiecare Corp al Spitalului Judetean, care, dupa stiinta sa, nu este renumerat, deci nu-si are rostul ideea infiintarii unor posturi noi de directori – posturi care ar fi platite -, sustinuta in ultima sedinta a Consiliului de Administratie a unitatii medicale amintite, de catre directorul de ingrijiri Olguta Crivat. Chiriac a spus astazi ca nu stie daca exista si coordonatori “de ingrijiri” ai corpurilor Spitalului, adica persoane care sa aiba aceasta responsabilitate pe partea de asistente: “La corpul medic coordonator este domnul doctor Ganciu, la Maternitate (Corpul D al spitalului) medic coordonator este domnul doctor Tovarnac. Nu stiu la partea de ingrijiri, ca asistente.

Coordonatorul respectiv este un sef de sectie care detine si aceasta functie, deci practic are o relatie directa cu managerul spitalului si cu directorul medical”.

Intrebat, in acest context, de unde le-a venit ideea managerului Mihail Iugulescu si directorului de ingrijiri Olguta Crivat de a infiinta inca 3 posturi de directori, Chirac a raspuns: “Nu stiu. Noutatea ar fi fost – pe surse, dar eu n-am vazut asa ceva – acel director cu reforma. Hai sa fim seriosi… <<director cu reforma>>… Nu, sub nicio forma! Mergem pe vechea structura de organizare a spitalului”.

Presedintele CJ a mai spus astazi ca managerul Iugulescu si Crivat nu s-au consultat cu el, in privinta ideii lor de a infiinta 3 noi posturi de directori, ci au preferat sa o prezinte direct in Consiliul de Administratie al spitalului: “Procedura e in felul urmator: ei pot discuta in CA de aceste situatii, pot accepta propunerea, dupa care vin la aprobare la Consiliul Judetean. Eu o pot refuza sau o pot accepta”.