CHIRIAC, DESPRE POSIBILA SA CERCETARE PENTRU DETURNARE DE FONDURI: DACA VOI FI CHEMAT LA PARCHET, MA DUC CU DRAG. NOI NU FACEM NIMIC ILEGAL

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), nu se teme de faptul ca este posibil sa fie cercetat de Parchetul de pe langa Tribunalul Braila in legatura cu o posibila deturnare de fonduri in ceea ce priveste finantarea clubului sportiv HC Dunarea. El spune ca asa cum DNA a constatat ca nu a comis un abuz in serviciu pe aceasta tema, este de asteptat ca si procurorii de la Parchet sa constate ca nu este vorba despre niciun fel de deturnare de fonduri.

Chiriac a facut aceste comentarii astazi, dupa ce consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) a anuntat ca a primit un raspuns oficial la o sesizare pe care o facuse la DNA, in legatura cu finantarea din bugetul CJ a HC Dunarea. Mai exact, este vorba despre un proiect de hotarare CJ Braila care viza finantarea HC Dunarea cu 2.000.000 lei din bugetul judetului, in anul 2018, pentru sustinerea activitatilor sportive desfasurate la clubul amintit. Iordache a semnalat in cadrul sedintei CJ respective – care a avut loc in 28.02.2018 – ca documentatia pe care se baza proiectul respectiv are la baza un proces verbal de la sedinta AGA al HC Dunarea din data de 21.01.2018, o sedinta in care, in opinia sa, nu s-au respectat prevederile legale. El a spus consilierilor ca o astfel de hotarare nu este legala si le-a cerut sa nu o voteze. Presedintele CJ, Iulian Chiriac si majoritatea consilierilor au fost insa de parere ca totul este legal si au votat “pentru” la acea hotarare, iar dupa aceea, Iordache a sesizat DNA-ul.

In raspunsul oficial primit de la DNA, Iordache este informat ca nu exista elemente care sa confirme un posibil abuz in serviciu, insa cauza a fost disjunsa si a fost trimisa o adresa Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, prin care se cere cercetarea lui Chiriac sub aspectul  savarsirii infractiunii de deturnare de fonduri.

Presedintele CJ ne-a declarat pe aceasta tema: “Astept procurorul de la Tribunal sa ma cheme, ca sa dau si eu anumite informatii pe care nu le dau public, dar o sa le spun in fata procurorului si in fata judecatorului, despre domnul Catalin Iordache si despre modul in care alocam noi fonduri la CJ – pentru ca nu aloc eu, personal,  fondurile, ci asta se face prin votul consilierilor. Adica eu doar propun un proiect de hotarare; dar daca incep acum sa-l invat administratie domnul Iordache…

Nu am niciun fel de problema, de-abia astept sa ma cheme cineva si sa pot sa spun si eu ce am de spus si apoi, sa pot sa-l dau in judecata pe domnul Iordache. O sa-i fac eu plangere penala”.

Chiriac nu are niciun dubiu ca hotararea CJ din februarie 2018, privind alocarea de fonduri clubului de handbal, a fost prefect legala: “A fost legala, atat timp cat am semnatura secretarului judetului, a Directiei juridice, votul consilierilor si avizul Prefecturii. Toata acea alocare de fonduri este pe lege, noi nu facem nimic ilegal aici, la CJ, chiar daca domnului Iordache i se pare ca totul este ilegal. Cum poate el sa ma acuze pe mine de abuz in serviciu sau deturnare de fonduri, cand aceea a fost o hotarare luata cu votul atator consilieri, nu una luata de mine?! Totul a fost absolut legal! Cum am deturnat eu fonduri?!

Iar daca va fi cazul, vom propune in continuare sume de bani pentru finantarea HC Dunarea, ca nu este echipa mea, este echipa judetului si trebuie ajutata sa ajunga la un anumit nivel de performanta”.

Seful judetului considera ca, de fapt, Iordache este suparat din alte motive, nu ca ar fi vreo ilegalitate in finantarea HC Dunarea: “Daca i-am inchis lui robinetele si intalnirile cu jucatoarele prin club… Astea sunt amanunte pe care o sa le dau – daca o sa fiu chemat – procurorului si judecatorului, ca sa stie cu ce se ocupa domnul Iordache. Ca  nu doar el are probe, avem si noi probe destule. Domnul Iordache a fost vazut cu jucatoarele prin restaurant, la sprituri, dupa orele de program, ceea ce mie nu mi se pare corect si este impotriva codului etic al unui sportiv si mai ales al unuia care a fost in conducerea clubului (referire la Catalin Iordache, fost vicepresedinte la HC Dunarea – n.r.). El sta la sprituri… Avem si fotografii, avem tot ce ne trebuie. Si inregistrari, cum are si el; dar el este campion olimpic la inregistrari.

Dar nu cred ca voi fi chemat, ca o sa-si dea seama si procurorii despre  ce personaj este vorba; sau poate chiar stiu. Oricum, daca voi fi chemat, ma duc cu drag si va spun ca dorm foarte linistit noaptea, pe perna”.