Chiriac, despre strategia de dezvoltare a județului Brăila în perioada 2021-2027: S-au strâns peste 800 de proiecte din toate localitățile din județ

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, este mulțumit că în ședința de ieri s-a aprobat Strategia de dezvoltare a județului pe perioada 2021-2027.

Chiriac a declarat că strategia amintită va putea fi modificată în timp, dacă se consideră necesar, însă important este că aceasta include deja peste 800 de proiecte care vor contribui la dezvoltarea Brăilei: „Ca orice strategie, ea poate avea și modificări pe parcursul implementării și putem să adăugăm lucruri noi sau lucruri care vin în ajutorul dezvoltării județului Brăila. Au fost trecute toate etapele de implementare cu oameni profesioniști, pentru că a fost un proiect pe fonduri europene.

Mă bucur foarte mult că s-au strâns peste 800 de proiecte din toate UAT-urile (unitățile administrative teritoriale – n.r.) din județ.

Important este avem mai repede ghidurile de finanțare și să putem scrie cât mai multe proiecte, nu numai pe CJ și Primăria municipiului Brăila, dar se pot accesa fonduri europene și pe fiecare UAT în parte.

În exercițiul financiar care se termină județul Brăila este pe primul loc pe Programul Operațional pe Pescuit, fiindcă sunt proiecte în implementare și mă bucură acest lucru”.