Chiriac, despre viitorul director al Asociației pentru dezvoltarea stațiunii Lacu Sărat: Îmi doresc un tânăr cu viziune, cu studii juridice sau economice. Nu discutăm de carnetul de partid

„Am vorbit cu domnul primar Dragomir și cu domnul primar Cojea și mâine vom fi în Lac și vom face o strategie” – este declarația făcută astăzi de  președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), care a fost întrebat care este stadiul demersurilor privind constituirea ”Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Cooperare și Parteneriat Local pentru dezvoltarea stațiunii Lacu Sărat”. Mai exact, este vorba despre asociația înființată de Consiliul Local  Chiscani, Consiliul Local Brăila și Consiliul Județean Brăila, în vederea dezvoltării stațiunii amintite.

Șeful CJ a mai spus că a discutat cu primarul municipiului, Marian Dragomir (PSD) și primarul comunei Chiscani, Costică Cojea (PSD) și s-a decis ca sediul Asociației să fie în vila Lăcrămioara din stațiunea Lacu Sărat, precizând că deja au fost depuse toate documentele pentru înregistrarea asociației la tribunal: „Eu vă spun discuțiile pe care le-am avut cu cei doi primari: am stabilit să încercăm ca din bugetele proprii să punem bani, astfel încât să rezolvăm niște probleme punctuale și foarte urgente”.

Cât privește sumele ce vor fi alocate anul acesta asociației amintite, președintele CJ a spus că se așteaptă aprobarea bugetului de stat, astfel încât fiecare localitate să știe ce buget are la dispoziție. De asemenea, el a explicat că totul depinde de suma pe care o poate aloca în acest sens comuna Chiscani, pentru că Primăria Brăila și CJ Brăila vor aloca exact aceeași sumă, conform statutului asociației.

Șeful județului a declarat că încă nu s-a stabilit cine va fi președintele asociației, afirmînd din nou că el, personal, nu-și dorește această funcție și nici primarul Marian Dragomir nu o dorește; în acest context, potrivit statutului, primarul comunei Chiscani, Costică Cojea, rămâne singura variantă posibilă. Chiriac a evitat însă să confirme faptul că primarul din Chiscani va ocupa funcția amintită, el explicând că după ce asociația va fi înregistrată oficial va avea prima ședință a Comitetului Director și se va stabili cine va fi președintele.

În ceea ce privește viitorul director al asociației, șeful județului a spus că își dorește să fie un tânăr: „Eu îmi doresc un tânăr cu viziune, care să aibă studii juridice sau studii economice, să fie trecut și prin niște proiecte europene, să cunoască partea de legislație. Nu punem în discuție carnetele de partid”.