Chiriac: Din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcții există riscul ca niciunul dintre proiectele de investiții cofinanțate de CJ Brăila să nu fie dus la bun sfârșit

Există un risc major ca toate lucrările ce vizează realizarea unor investiții de interes comunitar demarate de primăriile din județ să fie blocate, ca urmare a creșterii semnificative a prețurilor la gaze și energeia electrică și implicit, la materialele de construcții – este declarația președintelui Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac (PSD).

Acesta a vorbit despre acest pericol în contextul în care CJ Brăila a aprobat în ședința de ieri mai multe proiecte de asociere cu localități din județ, în vedere cofinanțării unor investiții de interes comunitar. Președintele CJ consideră că există un mare risc ca aceste proiecte să nu poate fi duse la bun sfârșit, ca urmare a exploziei prețurilor materialelor de construcții: „A fost o ședință cu foarte multe proiecte de cofinanțare, mă bucur că sunt multe; mai sunt circa 15 proiecte în analiză și le vom aproba până la jumătatea lunii septembrie. Vreau însă să trag un mare semnal de alarmă. Marele pericol îl reprezintă creșterea fulminantă a prețurilor la gaze naturale și la energia electrică. Se măresc prețurile la materialele de construcții, economia nu mai duduie, după cum ne spun Cîțu Mîțu, Orban și toți PNL-iștii noștri, care acum au o altă problemă, ei se aleg și bravo lor că se aleg, dar măcar să ne lase în pace, să putem să guvernăm țara pentru români”.

În ceea ce privește proiectele aprobate de CJ, șeful județului a spus că din cauză că nu vor mai fi aceleași prețuri la materialele de construcții, firmele de construcții nu vor putea finaliza lucrările doar cu sumele aprobate și va fi „o sarabandă” în CJ, în sensul rediscutării tuturor proiectelor și a aprobării unor noi indicatori tehnico-economici.

În plus, Chiriac a vorbit despre problemele ce vor apărea în proiectele cu finanțare europeană și cele cu finanțare guvernamentală și a comentat: „Eu mă întreb: pentru guvernanți și chiar și pentru primarii PNL, de unde vor scoate surplusul de bani pentru aceste proiecte? Suntem într-o țară a nebuniei!

Noi încercăm la CJ Brăila să fim echidistanți față de proiectele pe care le depun primarii, că până la urmă sunt proiectele brăilenilor și ne dorim ca în fiecare an să îmbunătățim viața de zi cu zi a fiecărui cetățean și am aprobat toate proiectele, indiferent de culoarea politică, chiar dacă unii dintre colegii de la PNL mă acuzau voalat că o fac doar pentru primarii PSD. Vă spun că pentru mine sunt inportanți toți brăilenii, nu doar cei care au votat PSD și pe mine, ci și cei care au avut o altă opțiune politică”.