CHIRIAC: DOMNUL DRAGNEA TREBUIE SA FACA UN MARE PAS IN SPATE. PROIECTELE NOASTRE SUNT UMBRITE DE IMAGINEA UNUI OM

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, nu mai este atat de transant in ceea ce priveste necesitatea unei schimbari de generatii in conducerea organizatiei judetene PSD Braila, pe cat era anul trecut.

In luna august 2017, Chiriac declara ca s-a instalat o “amorteala” in filiala si ca in opinia sa, o schimbare de generatii ar fi binevenita: “Mi-as dori o echipa mixta, care sa cuprinda si partea de experienta, dar si partea de tinerete, aplomb. E foarte important sa facem un melanj din cele doua, pentru ca nu-mi va folosi doar partea de experienta, ci imi va folosi si putin partea de tinerete, cu motoarele turate, astfel incat aceasta organizatie sa prinda o alta forma, o alta dinamica. E parerea mea personala: organizatia trebuie putin armonizata si impulsionata de la spate, suntem intr-un pic de amorteala, trebuie facute, din punctul meu de vedere, schimbari si prin anumite locuri, pentru ca unii oameni s-au plafonat, sunt de foarte mult timp”.

Dupa Conferinta Judeteana de aseara, in cadrul careia s-au reales in functii cei mai multi dintre membrii conducerii organizatiei – singura schimbare importanta fiind desemnarea lui Mihai Tudose in functia de presedinte PSD Braila -, Chiriac sustine ca toti cei (re)alesi sunt un castig pentru PSD: “Cu totii suntem un castig – si Mihai, si eu, si fostul presedinte (Ion Rotaru, reales ieri secretar general – n.r.), si domnul Simionescu (Aurel Simionescu, reales presedinte executiv – n.r.), si Marian Dragomir. Eu cred ca este un castig al nostru, al tuturor, ca am avut de fiecare data rezultate bune. Rezultatele unui partid nu stau intr-un singur om, ci in echipa.

Ne-am dorit Mihai Tudose presedinte pentru a avea o voce mai ferma in Comitetul Executiv de maine (de astazi – n.r.), pentru a ne sustine doleantele”.

Chiriac ne-a mai declarat ca in urma cu doua saptamani s-a discutat pentru prima data  in cadrul conducerii PSD Braila si s-a luat o decizie in legatura cu scrisoarea prin care i se cere demisia presedintelui PSD, Liviu Dragnea: “S-a discutat in Biroul Politic si am zis ca pentru o mai mare <<greutate>> (a mandatului – n.r.) sa avem aceasta rezolutie in cadrul Conferintei Judetene.

O fost o discutie intre noi, colegii, ce pozitie avem in legatura cu viata de partid, de ce proiectele noastre sunt umbrite de imaginea unui om si am constatat ca suntem in directia gresita, pentru ca ne-am dat seama ca partidul scade in sondaje, iar presedintele partidului este sub scorul partidului.

Eu am spus astazi (ieri, la Conferinta Judeteana  – n.r.) ca domnul Liviu Dragnea trebuie sa faca un mare pas in spate si imi metin pozitia. Colegii, prin rezolutia pe care au dat-o si mandatul pe care l-au dat domnului presedinte, cred ca mi-au confirmat cuvintele”.

Intrebat daca in opinia sa, si la nivel judetean exista o scadere a scorului  PSD,  Chiriac ne-a spus ca nu crede asa ceva: “Eu nu cred. Sunt proiecte foarte multe in derulare, unele finalizate. Si ca sa va dau un exemplu: din cele 6 proiecte PNDL, deja 5 sunt in executie. Ca sa nu va mai spun in judet: noi n-am asumat prin programul de guvernare judetean ca vom investi 50 de miliarde anual si numai anul acesta am pus 150 de miliarde, asfaltand 65 de km de drum judetean si realizand 80.000 mp de plombe. Si cu siguranta vom continua si la anul”.