CHIRIAC: “EU SUNT ORDONATOR DE CREDITE SI LE DAU CUI VREAU EU!”; IORDACHE: ”TU ESTI UN MINCINOS! O MOMAIE!”; NECHITA: “HALAL PRESEDINTE DE CJ! NE MINTI IN FATA?!”

Scandal in sedinta de azi a CJ Braila, in legatura cu persoana care detine oficial calitatea de ordonator principal de credite la nivelul institutiei amintite. Discutia a plecat de la modul in care sunt impartiti banii la rectificarea bugetara, iar consilierul judetean Alexandru Danaila (PNL) si-a exprimat dubiile ca ar fi eficient sa se repartizeze fonduri pentru patioanarul Municipalitatii, in conditiile in care directorul SUPAGL – serviciu care administreaza patinoarul – a declarat public ca nu poate cheltui banii respectivi pana la finele anului: “Daca noi nu suntem in stare sa cheltuim banii, sa cumparam echipamentele de care avem nevoie la spital – si asta la o institutie care este in coordonarea CJ, care primeste bani de la CJ -, va intreb, cum le dati dvs la rectificare celalalte sume pe care le acordati patinoarului, de exemplu, crezand ca ei vor fi in stare sa cheltuiasca banii pana la sfarasitul anului? Chiar domnul director al SUPAGL a dat o declaratie in ziar si am vazut ca a spus ca nu poate sa cheltuiasca banii pana la sfarsitul anului. Si va intreb: cum gestionati banii? Pentru ca sunteti ordonator principal de credite. Dvs, intr-un fel sau altul, prin actele pe care le faceti…”

“Nu este (ordonator principal de credite – n.r.) ! Sunteti, domnule, sau nu?”, a intervenit consilierul Ovidiu Nechita (PNL).

“Da, domnule, sunt!”, a raspuns presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD).

“Uitati-va pe documente, ca habar nu aveti! Domnule Epureanu, cine este ordonator principal de credite? Nu ne prostiti!”, a continuat Nechita, iar spiritele s-au aprins.

“Dar nu sunteti, domnule, ordonator principal de credite!”, a spus si consilierul Stefan Catalin Iordache (PND).

“Domnule Epureanu, va rog sa ne spuneti cine este ordonator principal de credite al judetului Braila!”, a cerut Nechita.

“Sa va spuna domnul presedinte!”, a venit raspunsul.

“Eu sunt…”, a declarat Chiriac.

“Ce esti?!”, a replicat Iordache.

“Eu sunt ordonator de credite si le dau cui vreau eu!”

“Nu, nu, nu, nu esti tu nimic, tu esti un mincinos!

Nu mai vorbiti despre bani, ca nu dvs sunteti… Dvs sunteti o momaie!”, a spus Iordache.

“O ce?”

“O momaie!”

”Si altceva?”

“O momaie, ce dracu si altceva?!”

La incercarile lui Danaila de a continua, Chirac i-a spus acestuia: ”Faceti niste afirmatii populiste!”.

“Domnule presedinte! Am aici proiectul de astazi si scrie in felul urmator…”, a intervenit din nou Nechita.

Si cum consilierul PSD Marius Dobrota i-a strigat liberalului sa nu mai vorbeasca, Iordache i-a spus social-democratului: ”Ia taci tu din gura, mai nesimtitule!”.

Nechita a aratat un document de la mapa sedintei CJ de astazi, in care ca ordonator principal de credite semna vicepresedintele Ionel Epureanu, reprosandu-i lui Chiriac: ”Puteti sa ne mintiti chiar in halul asta?!”

“Daca e mincinos, cum sa nu poata?”, a raspuns Iordache.

“Domnule, cum poti sa ne minti in fata?! Domnule Epureanu, uitati-va si dvs, va recunoasteti semnatura? Da? Sunteti ordonatorul principal de credite?”

“Eu i-am dat delegatie!”, a comentat Chiriac.

“Ce delegatie? Delegatie putea sa faca si matusa Varvara, vezi-ti de treaba! Habar nu ai ce spui! Halal presedinte de CJ! Ne minti in fata? Se poate asa ceva?!”, a mai spus Nechita.