CHIRIAC: FAC APEL LA PACIENTII CARE NU SI-AU PUTUT RECUPERA BANII PLATITI PE MEDICAMENTE, SA FACA RECLAMATIE LA MANAGER SAU LA MINE, DAR SA DEA SI NUMELE MEDICULUI CARE LE-A CERUT SA CUMPERE ACELE MEDICAMENTE

Am discutat cu sefii de sectie in legatura cu procedurile privind decontarea sumelor cheltuite de pacienti din buzunarul propriu, pentru a-si cumpara medicamente, iar sefii de sectie ii vor informa pe medicii din subordine in legatura cu acest subiect – este ceea ce a spus managerul Spitalului Judetean Braila, Delia Rasnoveanu, cand a fost intrebata cum protejeaza interesele pacientilor internati in unitatea aminitita, care sunt obligati sa-si cumpere singuri medicamente. Rasnoveanu sustine ca cei mai multi doctori nu respecta procedurile legale, adica nu intocmesc si nu inregistreaza formularele aferente, iar din aceasta cauza, spitalul nu le poate deconta pacientilor banii cheltuiti pe medicamentele respective.

 “Am prelucrat cu medicii sefi de sectie aceasta procedura de rambursare a cheltuielilor. Le-am dat procedura, le-am explicat ce trebuie sa faca. Inteleg ca nu stiau, din moment ce… Unii sunt noi, le-am explicat care este procedura si la randul lor, trebuie sa-si instruiasca medicii din subordine, ca sa stie ce trebuie sa completeze. De aici pleaca toata discutia… Eu, mai departe decat sa le spun <<Exista o procedura, cititi-o, vedeti, daca nu e clar, o revizuim, o modificam>> …“, a declarat managerul Spitalului Judetean.

Rasnoveanu a mai spus ca a discutat cu pacienti care au fost nemultumiti ca nu li s-au decontat cheltuielile facute cu medicamentele si le-a cerut sa faca o reclamatie in scris in care sa precizeze si numele doctorului care le-a cerut sa-si cumpere medicamente.

“Fac eu un apel la toti pacientii carora li se intampla astfel de cazuri: sa reclame ori catre doamna manager, ori catre mine, dar mi-as dori foarte mult sa dam exemple cu nume si prenume (ale medicilor care le-au cerut sa-si cumpere medicamentele – n.r.). De fiecare data, chiar si pe pagina mea de Facebook, chiar si prin anumite telefoane in care mi s-au reclamat anumite situatii de la spital, mi-au spus <<Va rog frumos, nu pot sa dau numele, ca eu ma mai duc la spital si sa nu-mi faca rau!>> . Dar nu putem rezolva problema, daca nu stim numele medicului, ca acum nu o sa ma duc ca orbul, sa-l caut pe-ala unde a fost si cand a fost si cum a fost… Ne trebuie nume si prenume.

Si eu va spun in felul urmator: in momentul de fata sunt foarte multi medici care isi fac datoria in Spitalul Judetean  si le multumesc cu aceasta ocazie, ca sunt medici care conlucreaza si au inceput sa mearga pe acest sistem piramidal de management, dar mai sunt si anumite personaje acolo care fac nu rau, ci foarte mult rau spitalului”, a comentat, la randul sau, presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac.