CHIRIAC: FACEM SEDINTA LA SPITALUL JUDETEAN, SA VEDEM CARE SUNT VINOVATII PENTRU LIPSA MEDICAMENTELOR SI MATERIALELOR SANITARE SI SA PLECE, DACA NU ISI FAC TREABA

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), nu considera ca alesii judeteni au dreptul sa li se dea un raspuns clar la intrebarile legate de lipsa medicamentelor si materialelor sanitare din Spitalul Judetean si legat de cauzele acestor crize care apar iar si iar in unitatea amintita. Ca la mai toate sedintele CJ din ultima vreme, si la cea de astazi, cativa consilieri judeteni au tras un nou semnal de alarma in legatura cu lipsa unor medicamente si materiale sanitare din spital si cu incapacitatea managerului Delia Rasnoveanu de a gestiona situatia.

Chiriac i-a cerut managerului Rasnoveanu – care, ca de obicei, a spus ca in spital sunt medicamentele si materialele sanitare respective –  sa convoace o sedinta cu sefii de sectie si cu cei care se ocupa de aprovizionare, ca sa gaseasca o solutie si sa nu mai apara astfel de probleme: “Doamna manager, maine, impreuna cu Consiliul de Administratie, convocam o sedinta de urgenta cu toti sefii de sectie si cu cei responsabili si mai ales cu cei cu aprovizionarea, pentru a face efectiv stipulat cei care sunt responsabili de aceste lucruri, cu referate, cu absolut tot, sa vedem care este circuitul, cine sunt vinovatii si sa plece, daca nu isi fac treaba cum trebuie. Ca nu incepem acum daca un om de la aprovizionare nu-si face treaba, sa omoram seful de sectie; pana la urma trebuie sa ne gandim la pacienti.

M-as fi bucurat daca v-ar fi raspuns doamna manager la aceasta intrebare, de ce nu sunt medicamente in momentul de fata; bani sunt la spital, stiti foarte bine, ca tot impreuna am rezolvat problema banilor si am reusit sa…”

“Dupa doua luni de zile in care nu au fost bani in spital; ati rezolvat problema dupa doua luni de zile!”, a intervenit liberalul Alexandru Danaila.

“Cand am rezolvat-o, cum am rezolvat-o, important e ca am rezolvat-o. Bun, haideti, ca nu suntem la <<diverse>>!”, a incheiat discutia Chiriac, care a lasat sa se inteleaga ca se va reveni asupra acestui subiect fierbinte si se vor da niste raspunsuri la finalul sedintei, la punctul “diverse”.

Dar aceste raspunsuri n-au mai venit, dat fiind ca la finele sedintei, in loc sa permita alesilor sa ia cuvantul la punctul <<diverse>>, Chiriac pur si simplu a declarat sedinta inchisa. Dat fiind ca aliatul PSD-ului, Marian Capatana, a cerut sa i se permita sa ia cuvantul,  presedintele CJ i-a dat acestuia posibilitatea sa vorbeasca, dupa care a declarat iar sedinta inchisa, in ciuda faptului ca unii consilieri liberali isi anuntasera dorinta de a lua si ei cuvantul.  Chiar daca regulamentul CJ si pana la urma, si simpla regula a democratiei ar fi cerut ca Iulian Chiriac sa le ofere posibilitatea sa vorbeasca, seful judetului i-a ignorat, s-a ridicat de la prezidiu si a plecat, asa cum s-au grabit sa faca si ceilalti social-democrati. Dupa cum se vede, pentru PSD-isti, faptul ca au majoritatea e suficient ca sa considere ca pot incheia sedintele CJ cand au ei chef, mai ales daca exista riscul sa fie intrebati din nou despre problemele de la Spitalul Judetean si despre incapacitatea colegei lor de partid, Delia Rasnoveanu, de a face fata functiei de manager.