CHIRIAC: FOSTII PRESEDINTI CJ BRAILA N-AU FOST IN STARE SA REZOLVE PROBLEMELE SPITALULUI JUDETEAN. NEPUTINTA, NESTIINTA, REA VOINTA – NU STIU

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac (PSD), declara ca in calitatea pe care o detine, nu va tolera ca la Spitalul Judetean sa se mai intample nereguli similare cu cele care s-au inregistrat in anii anteriori, pe perioada mandatului managerului Mihail Iugulescu.

Intrebat astazi cum isi explica faptul ca unii colegi de partid de-ai sai, fosti presedinti ai CJ Braila (Gheorghe Bunea Stancu, Viorel Mortu, Ionel Epureanu) au tolerat aceste nereguli si l-au protejat pe Iugulescu, care a ramas in functie fara nicio problema, seful judetului a raspuns: “E problema lor si-mi pare rau ca fostii mei colegi au actionat asa. Imi pare rau ca eu decontez aceste decizii ale lor si colegii mei, daca au luat astfel de decizii, iar ele nu au fost bune puse in practica, sau pe unele subiecte le-au amanat, din varii motive, este un lucru foarte rau si ar trebui sa raspunda pentru ele. Pentru faptul ca suferim noi, cu totii, toti cetatenii, din neluarea deciziei, ar trebui si ei sa raspunda, efectiv”.

Cat priveste faptul ca cei in cauza  – mai bine zis, ultimii doi dintre cei trei fosti presedinti amintiti – nu au avut aceasta atitudine permisiva fata de Iugulescu din proprie initiativa, ci in urma consultarilor cu conducerea organizatiei din care fac parte, Chiriac a comentat: ”Ei n-au luat nicio decizie din frica de a nu… face ceva. Aveti rabdare, ca lucrurile se vor schimba. Cu parere de rau pentru fostii mei colegi, ca nu au fost in stare – era foarte simplu, printr-o simpla comunicare, de stat cu ambele parti fata in fata – de a gasi solutiile legale pentru a rezolva respectivele probleme. Neputinta, nestiinta, rea vointa – nu stiu, dar imi pare rau ca n-au facut-o si sper sa le deconteze ei, personal”.

Amintim ca penultimul presedinte al CJ Braila, Ionel Epureanu, “deconteaza“ la greu: partidul l-a facut vicepresedinte CJ, in mandatul actual.