Chiriac: Greul în ceea ce privește pregătirea pentru începutul noului an școlar a picat tot pe primari. ISJ are alte preocupări: să schimbe directorii, să-și arate forța politică. Mă gândeam ca la strategia de dezvoltare a Brăilei să le propun o pistă de aterizare pentru Superman Cîțu

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), declară că s-a gândit să includă în Strategia de dezvoltare a județului pentru perioada 2021-2027 și o pistă de aterizare pentru Superman Cîțu, în caz că acesta ar avea de gând să se uite și către Brăila. Chiriac a făcut acest comentariu în contextul în care a fost întrebat astăzi despre informațiile pe care le are cu privire la modul în care au fost pregătite școlile pentru începutul noului an școlar și dacă i s-a cerut ajutorul pentru rezolvarea vreunei probleme legate de unitățile de învățământ din județ.

Președintele CJ a afirmat că de fapt, conducerea ISJ (aluzia fiind la inspectorul școlar general, liberalul Cătălin Canciu) este ocupată cu chestiuni politice și răzbunări personale înainte de Congresul PNL din 25 septembrie: „Greul a picat pe primari cu  tot ce înseamnă prima zi de școală. Ca de fiecare dată, se pare că Inspectoratul Școlar are alte preocupări: să schimbe directorii, să facă joglerii… Se apropie data de 25 și trebuie să-și arate forța politică, ceea ce într-un sistem de învățământ n-ar trebuie să existe. Dar uitați că la ei se poate.

Au cu totul alte subiecte decât binele elevului brăilean. Ei sunt acum canalizați pe funcții, pe puterea de a se întoarce și de a se răzbuna pe tot felul de personaje care nu le-au fost pe bunul plac. Tot spun că fac concursuri pe bune, dar se pare că au dat jos exact directorii care aveau performanțe și se ocupau așa cum trebuie de școală.

Vom vedea ce se va întâmpla pe  parcurs.

Au o lună grea și așteaptă cu nerăbdare valul, să se coboare Superman din ceruri și să vedem conducătorul lor suprem. Chiar mă gândeam la Strategia de dezvoltare să le propun o pistă de aterizare pentru Superman Cîțu sau cum l-o chema, să avem și noi în Strategie, că Doamne ferește, se uită și către Brăila, că vă readuc aminte că atunci când s-a votat bugetul ne-a omorât pe toți efectiv, Brăila n-a existat. Au tăiat absolut tot. Dar fiind foarte buni gospodari, ne-am descurcat cu ce-am avut și chiar am făcut și lucruri în județ și în municipiu”.