CHIRIAC: HALATELE MEDICILOR DE LA PEDIATRIE VOR FI IMPRIMATE CU ANIMALUTE SI PERSONAJE DIN DESENE ANIMATE, CA SA NU II SPERIE PE COPII

Directorul medical al Spitalului Judetean Braila, Alina Neacsu, spune ca aproape in fiecare dimineata le atrage atentia asistentelor care urca pe sectie sa renunte la bijuterii pe perioada programului de lucru, insa nu rezolva mare lucru, fiindca persoanele in cauza nu se conformeaza decat vreo cateva zile, dupa care incep iarasi sa vina cu inele, bratari si lanturi. Neacsu declara ca este nevoie sa li se atraga atentia periodic celor care poarta bijuterii, desi in regulamentul de ordine interioara este prevazuta aceasta interdictie.

Potrivit directorului medical, pana acum, in regulament nu erau prevazute si sanctiunile aferente, astfel incat in afara de un avertisment verbal, conducerea spitalului nu avea ce sa le faca asistentelor respective:  “Eu am discutia asta in lift, pentru ca vin dimineata foarte devreme si am aceasta discutie cu doamnele care urca la serviciu. E o tacere… Ma duc si vorbesc cu asistenta sefa si se rezolva, numai ca trebuie continuata povestea asta, adica trebuie sustinuta discutia. Eu din lift pornesc cu aceste observatii…”.

Presedintele CJ, Iulian Chiriac, a cerut insa sa fie introduse in regulament si sanctiuni, astfel incat de acum inainte sa se treaca la amendarea celor care nu vor sa inteleaga cu vorba buna.

Pe de alta parte, Chiriac considera ca este o idee buna sa se introduca si halate de culori diferite pentru medici, asistente si infirmiere, astfel incat sa fie clar pentru pacienti cu cine discuta.

Mai mult, presedintele CJ spune ca s-a decis ca la sectia Pediatrie, medicii sa aiba halate imprimate cu animalute sau cu personaje din desene animate, pentru ca micutii sa nu fie foarte speriati, cand ajung acolo: “Ideea este foarte buna cu culorile, pentru ca si pacientii trebuie sa cunoasca cu cine stau de vorba: daca este in halat albastru este infirmiera, daca este in halat galben este asistenta, daca este in halat alb este medic cu siguranta. Si atunci si pacientii stiu cui sa se adreseze. Eu cred ca este o idee excelenta!

La Pediatrie eu mi-as dori, pentru ca sunt copii si sa nu simta foarte mult partea de spital – am vorbit cu doamna manager si e o idee excelenta -, halatele medicilor sa fie cu iepurasi, cu animalute, colorate, sa fie imprimate. Deci implementam astfel de idei si in folosul pacientilor, dar si in folosul copiilor, sa nu se simta foarte rau sau speriati”.