CHIRIAC: I-AM EXPLICAT DOMNULUI CANDEA CA MANAGEMENTUL NU SE MAI FACE CA ACUM 20 DE ANI, ADICA SA-I DAM BANII SI SA FACA CE VREA DANSUL CU EI

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, considera ca liberalul Ovidiu Nechita nu a facut treaba buna in Consiliul de Administratie al Muzeului “Carol I”, fiindca, de fapt, n-a facut decat scandal si a acuzat niste nereguli care nu au fost confirmate de Curtea de Conturi. Chiriac este de parere ca Nechita a avut posibilitatea sa rezolve problemele respective in urma cu cativa ani, pe cand era vicepresedinte CJ, sau in ultimul an, de cand este membru in CA la Muzeu, in calitate de consilier judetean.

Seful CJ sustine ca toate controversele si scandalul public legat de asa-zisele probleme de la Muzeu pornesc, de fapt, de la un conflict intre liberali: “Domnul Nechita a identificat niste probleme, sunt de acord cu ele. Dupa ce am cerut eu, personal, Curtii de Conturi  sa auditeze Muzeul, se pare ca acele probleme au fost facute legal. Nu spun eu; spune Curtea de Conturi. Domnul Nechita, dupa identificarea problemelor vazute de dansul, n-a venit nici macar cu o solutie, sa spuna : <<Domnule, trebuie facut in felul urmator!>> – ca asta este rolul unui consilier in CA, identificarea problemei, propunerea unei solutii catre presedinte si implementarea ei.

Nu vreau ca eu, presedintele CJ, sa fiu bagat in lupta interna a PNL. Stiti foarte bine, am facut anumite comentarii si sunt anumite documente care pleaca din CJ fara stirea mea, prin anumite personaje; nu vreau sa spun… Doamne fereste, nu le rezolv eu problemele din partid!”.

Seful judetului spune ca in ceea ce-l priveste, a luat masurile necesare pentru ca  lucrurile sa mearga mult mai bine: a schimbat Regulamentul de organizare si functionare si de asemenea,  a marit si numarul de membri ai Consiliului de Administratie de la Muzeu, astfel incat reprezentantii CJ sa aiba majoritate in acest for de conducere, fiindca pana acum, ei erau in minoritate si “ce spunea CJ nu se intampla absolut deloc sau se intampla in mica masura. Acum avem majoritatea. Domnul manager Candea, cu toata stima, dar i-am explicat ca managementul nu se mai face ca acum 20 de ani, adica i-am dat banii si face ce vrea dansul cu ei, ci banii dati de CJ trebuie urmariti, justificati prin proceduri, prin actiuni concrete”.

Intrebat daca este adevarat ca se doreste ca Nechita sa nu mai faca parte din viitorul CA de la Muzeu, presedintele CJ a declarat: “Nu este adevarat. Eu la sedinta de CJ voi cere tuturor partidelor politice sa faca propuneri pentru membrii CA. Si va fi supus la vot.

Daca ma intrebati pe mine personal cum votez, eu anulez votul: pe mine nu m-a incantat. Din punctul meu de vedere, Nechita nu ar trebui sa mai ramana in CA. A avut destul timp, ca si vicepresedinte CJ, ca si consilier judetean care a fost in CA la Muzeu, sa rezolve aceste probleme”.

Mai multe detalii pe aceasta tema aici: