CHIRIAC: I SE POATE PROPUNE LUI RANDUNICA FUNCTIA DE DIRECTOR LA CENTRUL DE CREATIE. DEPINDE DACA REFUZA SAU ACCEPTA. IN FUNCTIE DE CAT IL DUCE SI SPATELE. SAU CAPUL

Presedintele Consiliului Judetean, Iulian Chiriac (PSD), declara ca aproximativ jumatate dintre primarii braileni au colaborat in ultima perioada cu Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila (CIDIEDD) Braila, astfel incat se poate spune ca acesta chiar are activitate.

Pe de alta parte, Chiriac spune ca viitorul acestui Centru nu este unul roz, fiindca acesta va sfarsi prin a fi inchis: “In momentul in care se va termina exercitiul financiar 2016-2020 pe proiecte europene, vom lua o hotarare ce vom face cu CIDIEDD-ul. Presupun ca il vom dizolva, ca n-o sa mai avem partea de… nu-si va mai avea obiectul de activitate. Si ne gandim foarte serios, pentru ca va mai ramane partea asta de proiectare, ne gandim ca primarii sa nu mai plateasca la alte firme, sa avem 2-3 oameni specializati, pentru a-i pregati si indruma pe primari, sa le faca proiectele pe banii Consiliului Judetean sau gratuit”.

Intrebat daca este adevarata informatia care a circulat pe o retea de socializare, cum ca directorul CIDIEDD, Adrian Randunica (PSD) va fi secretar de stat, Chiriac a spus: “Nu stiu, habar n-am”.

Intrebat in continuare de ce nu se gandeste sa-l faca pe Randunica (foto) director la Centrul de Creatie, daca tot vrea sa o schimbe pe Maria Puscaciu si n-are cu cine, presedintele CJ a comentat zambind: “I se poate propune… Acum, depinde daca refuza sau accepta. Orice om poate refuza sau accepta o anumita functie. In functie de cat il duce si… spatele. Sau capul”.

Precizam ca oricum, numele lui Adrian Randunica (ce este si consilier judetean) se afla lista transmisa la Bucuresti, cu profesionistii propusi de PSD Braila, spre a fi avuti in vedere de Guvernul Grindeanu, cand va fi vorba de ocuparea functiilor de secretari de stat, directori sau alte posturi din cadrul ministerelor.