CHIRIAC: II LAS PE CONSILIERI SA FACA SCANDAL IN SEDINTELE CJ, CA SA VADA BRAILENII PE CINE AU VOTAT SI SA FIE MAI ATENTI LA ALEGERILE DIN 2020

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), este de parere ca alesii care fac scandal, care se injura si se jignesc in sedintele de plen ale Consiliului  isi arata masura caracterului si a educatiei. El sustine ca toate aceste derapaje au la origine impresia unora ca sunt mai destepti si mai informati decat altii, precum si dorinta de a-si face imagine, atunci cand ies in evidenta prin astfel de manifestari deplasate: “Eu am repetat de foarte multe ori: asta tine de caracterul fiecaruia si de cei 7 ani de-acasa. Unii cred ca daca au avut o minima experienta in administratie, cunosc toate legile si sunt ei mai destepti decat toti si detin adevarul absolut. Se inseala!

Eu cred ca e mai mult publicitate, populism si incearca prin astfel de manifestari chiar foarte urate, jignitoare la adresa colegilor, sa-si faca o anumita imagine; eu stiu, poate pregatesc anul 2020 (alegerile locale din anul 2020 – n.r.)… Dar eu consider ca printr-o astfel de atitudine n-o sa-i voteze nici…”.

Intrebat daca nu are posibilitatea legala de a sanctiona astfel de derapaje, seful judetului a spus: “Crede-ma ca nu pot sa intru in mintea lor si sa vad  ce gandesc si in secunda in care scot aceste cuvinte pe gura, sa-i scot afara. Aceste sanctiuni se pot da, le-am dat, pot da avertisment, sa-i scot din sedinta…”.

Pe de alta parte, Iulian Chiriac este de parere ca decat sa-i dea afara din sedinta pe cei care fac scandal, e mai bine sa-i lase sa se manifeste si astfel, electoratul sa poata vedea cine sunt acesti oameni si de ce sunt capabili, ca sa voteze in cunostinta de cauza la viitoarele alegeri locale: “Nu, cred ca ar fi bine sa-i lasam, sa vada toti cetatenii pe cine au ales, pe cine au pus stampila si in 2020 sa se mai gandeasca o data cand pun acea stampila pe astfel de oameni pe care-i reprezinta – din punctul meu de vedere, nu-i reprezinta, ci se reprezinta doar pe ei, interesele lor si populismul lor, de care au dat dovada de fiecare data. Pai nu-i mai bine sa aratam populatiei care a votat ce oameni a votat?”.