CHIRIAC: ÎMI DORESC FOARTE MULT SĂ-L IMPLICĂM PE COSTEL PĂTRĂȘCAN ÎN ACTIVITATEA MUZEULUI UMORULUI, PENTRU CĂ ÎNFIINȚAREA ACESTUIA A FOST IDEEA LUI

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), declară că la ora actuală Muzeul Umorului există ca spațiu și tot ce mai este necesar e doar ca acesta să fie mobilat ca atare și să fie aranjate exponatele.

Întrebat fiind ce se mai aude cu Muzeul Umorului, Chiriac a spus că una dintre clădirile din strada Ana Aslan în care a funcționat în ultimii ani Centrul Multicultural este alocată Muzeului Umorului  (care este parte a Muzeului Brăilei „Carol I”): „Trebuie să colaboreze foarte bine domnul Cândea (Ionel Cândea, directorul Muzeului Brăilei «Carol I» – n.r.) cu domnul Păstrășcan (caricaturistul Costel Pătrășcan – n.r.), astfel încât să deschidem efectiv și să putem nu numai să pășim în clădirea Muzeului Umorului, dar și să vedem exponatele respective”.

Întrebat dacă Pătrășcan are o legătură oficială cu Muzeul Umorului, șeful județului a declarat: „Nu, nu are nicio legătură oficială, nu este angajat al Muzeului Umorului, dar ne-a spus că ne ajută în ceea ce privește aranjarea Muzeului Umorului, cu toate exponatele”.

Întrebat de ce Pătrășcan, care a avut ideea înființării unui Muzeu al Umorului la Brăila – primul din țară – și care este cunoscut și premiat la nivel național și internațional, nu este angajat al Muzeului Umorului, Chiriac a răspuns: „Eu îmi doresc foarte mult să-l introducem pe domnul Pătrășcan în acest proiect. I-am propus; n-am mai avut o discuție cu dânsul, dar eu, personal, îmi doresc ca domnul Pătrășcan să facă parte din acest proiect, pentru că este ideea lui. Am susținut-o și m-aș bucura ca dânsul să fie parte efectivă în acest proiect. El este garantul acestui Muzeu”.