CHIRIAC: IN 2019, UNELE SECTII DIN SPITALUL JUDETEAN VOR FI INTR-O CONTINUA MISCARE, PANA CAND VOM GASI SOLUTIA CEA MAI BUNA PENTRU CA SPITALUL SA SE AUTOINTRETINA

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), declara ca in acest an se vor finaliza multe dintre investitiile intarziate sau temporar blocate din Spitalul Judetean, astfel incat unitatea amintita sa poata functiona in conditii din ce in ce mai bune si sa ofere pacientilor servicii de cat mai buna calitate.

“Blocul Operator are termen 15 ianuarie, dar va fi functional integral – pentru ca mai trebuie facute cateva probe – undeva in luna februarie-martie si vom avea un Bloc Operator nou-nout.

O sa avem si partea de Sterilizare, pentru ca vorbim de infectii nosocomiale si de circuit. Pentru ca nu ne pricepem la partea de circuite, am rugat Directia de Sanatate Publica sa ne dea circuitul pentru acel lift care leaga ATI-ul de Blocul Operator, iar in momentul in care avem solutia, avem bani in bugetul de dezvoltare ca sa facem si acel lift.

Pentru Corpul B al spitalului este demarata documentatia DALI, ca sa vedem ce bani trebuie investiti – pentru ca acolo este o problema, cladirea fiind monument istoric – si o sa gasim si resursa financiara necesara pentru a reabilita acel corp pe etape, adica partea de pe Pietatii prima oara, astfel incat acela sa devina un corp de cronici care va deservi cel mai mult partea de Oncologie”, a explicat Chiriac.

Seful judetului sustine ca in acest an se vor face si demersuri legate de achizitionarea unui nou computer tomograf (CT) destinat Corpului B, astfel incat sa nu mai fie plimbati pacientii intre cele doua corpuri ale spitalului, pentru astfel de investigatii.

Chiriac a mai precizat ca in acest an vor fi multe schimbari in Spitalul Judetean si “pe partea de functionalitate a sectiilor”: “Unele sectii vor fi intr-o continua miscare, pana in momentul in care vom gasi solutia cea mai buna ca acel spital sa se autointretina, iar CJ va ajuta doar cu bani pentru partea de utilitati – si aici ma refer la apa, canalizare, gaz – si pe partea de reabilitare cladiri.

Vom marja in continuare pe atragerea de noi tineri, dar speram sa nu mai facem atat de multa publicitate mizerabila (aluzie la declaratiile acide si criticile vehemente ale unor consilieri judeteni, legate de diverse probleme din spital – n.r.) astfel incat sa le cream oamenilor care vin in Braila un climat sanatos”.

Presedintele CJ considera ca apartamentele destinate tinerilor medici si asistentelor medicale – locuinte care, spune Chiriac, vor fi date la cheie in primavara -, vor reprezenta si ele un stimulent pentru specialistii din acest domeniu care vor sa vina in Braila.