CHIRIAC: IN ACEASTA TOAMNA SE VA FACE ORGANIZAREA DE SANTIER PENTRU PODUL PESTE DUNARE DE LA BRAILA

In aceasta toamna se va deschide santierul pentru podul peste Dunare de la Braila – o spune presedintele Consiliului Judetean, Iulian Chiriac, care sustine ca de-acum nu se mai poate vorbi despre “un vis”, despre “iluzii” sau promisiuni desarte – cum inca mai cred unii localnici -, ci este o certitudine: se construieste podul.

Presedintele Chiriac si primarul municipiului, Marian Dragomir, au tinut sa fie prezenti amandoi astazi in fata presei, atunci cand au vorbit despre proiectul respectiv.

Dragomir a precizat ca a participat saptamana trecuta la Bucuresti la o intalnire cu reprezentanti ai Bancii Mondiale, ambasadei Japoniei si ai unor firme japoneze importante, iar Chiriac a avut o discutie la Braila cu mai multe companii japoneze, iar una dintre temele abordate la cele doua reuniuni a fost podul peste Dunare.

La randul sau, seful judetului a dat detalii cu privire la discutia pe care a purtat-o cu reprezentantii firmei care a face proiectarea podului, precum si ai firmei care se va ocupa de constructia acestuia: “Este aproape gata tot ce inseamna partea de proiectare. Acest proiect este in curs de desfasurare. Au venit in primul rand sa prezinte proiectul si tot ce inseamna detalii tehnice, cu rugamintea sa-i ajutam din punct de vedere legal la organizarea de santier si la toate documentele, cu promisiunea ca din toamna deja se va organiza santierul si vor incepe prima etapa a acestui mare proiect.

Au fost mici aspecte la partea de studiu de fezabilitate… spre exemplu, iluminatul era pus pe laterale, iar acum e pus pe mijloc.

Incepand din toamna, se stabilesc la Braila, o sa aiba o echipa pe partea de proiectare si alta pe partea de santier, sa inceapa efectiv organizarea de santier. Au luat acesta hotarare pentru ca fluviul Dunarea va fi mai scazut si in toamna pot sa lucreze mai mult, comparativ cu etapa de primavara, cand fluviul este foarte ridicat si nu ar putea sa lucreze”.

Seful judetului a mai precizat ca la capatul dintre Braila, piciorul podului va fi ridicat pe sol, in apropiere de plaja lipoveneasca, iar la capatul dintre partea tulceana, piciorul podului va fi construit in apa. De asemenea, dupa cum am aflat, dupa finalizarea proiectului, taxarea masinilor care vor trece podul se va face la capatul dinspre judetul Tulcea.

Declaratiile integrale pe aceasta tema, aici: