CHIRIAC: IN APRILIE INFIINTAM IN CADRUL CJ UN SERVICIU PUBLIC PROFILAT PE TURISM. VOM PUNE IN DEZBATERE PUBLICA STRATEGIA DE TURISM A JUDETULUI

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, i-a asigurat astazi pe consilierii judeteni ca desi se va dizolva firma “Rocreativ”, nu renunta la ideea de promovare a turismului local cu oameni specializati, sub coordonarea institutiei pe care o conduce.

Chiriac i-a informat pe alesi ca daca varianta cu firma CJ n-a mers, fiindca nu scoatea profit, are de gand sa incerce alta solutie – infiintarea in cadrul institutiei a un serviciu public profilat pe turism: “Avem 2 variante: 1.sa transformam aceasta societate <<Rocreativ>>, pe Ordonanta de urgenta 109/2011 privind guvernarea corporatista, dar va fi foarte complicat si cheltuiala va fi foarte mare; 2. impreuna cu dvs trebuie sa avem o discutie foarte rapida si sa dam executivului tema sa ne gaseasca o solutie si cred ca solutia cea mai buna este aceea de infiintare a unui serviciu de utilitate publica a judetului Braila, in care sa cuprindem astfel de servicii care sunt nonprofitabile, pentru a ajuta privatii din judetul si municipiul Braila ca sa se regaseasca pe o harta turistica de promovare a turismului.

In paralel, trebuie sa ne gandim foarte bine – si eu sa stiti ca am ca tema acest lucru: tot ce inseamna patrimoniul CJ, sa ne gandim foarte repede, intr-un termen foarte scurt, sa gasim solutiile financiare pentru a reabilita aceste bunuri ale noastre gen hotel, gen nava <<Ovidiu>>; trebuie sa mearga in administrarea acestui serviciu nou infiintat sau acestei directii, pentru a scoate profit si a intra si noi intr-o normalitate care sa regaseste in foarte multe judete din acesta tara.

Eu as da termen maxim 30 de zile, ca in sedinta din aprilie sa intram cu un serviciu de utilitate publica care sa cuprinda si acest lucru si atunci rezolvam si info-chioscul – pe care il vom prelua sau il vom da serviciului, pentru a continua activitatea -, dar si alte lucruri pe care le putem face alaturi de respectivii privati”.

Chiriac a precizat ca s-a gandit sa organizeze o dezbatere publica pe marginea strategiei de dezvoltare a turismului din judetul Braila, astfel incat toti cei implicati in acest domeniu sa-si spuna parerea.

Cum vede seful judetului, Iulian Chiriac, promovarea turismului brailean aflati aici: