CHIRIAC: ÎN CURÂND, CJ BRĂILA VA AVEA CADASTRATE TOATE DRUMURILE JUDEȚENE ȘI TOATE CLĂDIRILE

CJ Brăila va finaliza în curând inventarierea tuturor drumurilor județene și a clădirilor pe care le are în gestiune, astfel încât nu vor mai fi niciun fel de probleme în cazul în care instituția amintită va dori să solicite în viitor finanțare europeană pentru diverse proiecte ce vizează drumurile sau clădirile respective – este anunțul făcut de președintele Iulian Chiriac, la cea mai recentă ședință a Consiliului Județean.

Chiriac a făcut această precizare în contextul în care consilierii județeni au votat mai multe proiecte de hotărâre ce vizau aprobarea înscrierii în cartea funciară a dreptului de proprietate al Județului Brăila asupra suprafețelor real măsurate, pe tronsoane, a unor drumuri județene: DJ2-2H – traseul Gradiștea-Ibrianu-Maraloiu; DJ202G – traseul DJ202A-Salcia Tudor; DJ221C – traseul DN23-Siliștea-DJ221; DJ211 parțial – traseul limita județului Ialomița-Roșiori-Tătaru-Dudești-Dudescu-Zăvoaia-Bordei Verde (DJ211A); DJ211C – traseul Tătaru (DJ211)-Colțea-Chichinețu-Ciocile (DC28); DJ211D – traseul Roșiori-Colțea; DJ 203T – traseul Jirlău-Vișani (DJ203A); DJ203N – traseul DN2B (Surdila Greci) – limita județului Buzău și limita județului Buzău- Jugureanu-Ulmu (DJ203); DJ212C – traseul Stăncuța – Dunăre Bac.

”Mai avem opt tronsoane de drum care sunt cu mici probleme de suprapuneri. După ce le vom rezolva, le vom vota, așa cum le-am votat și pe acestea. Și din acel moment, Consiliul Județean va avea cadastrate toate drumurile județene și toate clădirile. Deci nu vom mai fi în imposibilitatea de a depune vreun proiect european pentru că nu avem aceste documente. Este un lucru foarte bun și vă mulțumesc pentru votul acordat”, a declarat șeful județului.