CHIRIAC: IN FIECARE LUNA, SPITALUL JUDETEAN INREGISTREAZA UN DEFICIT DE 1,2 MILIOANE LEI. DACA NU REZOLVAM ALTFEL, VOM ACOPERI TOT DEFICITUL PE ANUL 2019 DIN BUGETUL CJ

“Exista probleme la Spitalul Judetean, dar  dincolo de a semnala aceste probleme si a critica managerul, trebuie sa gasesti solutii pentru rezolvarea lor. Iar noi avem solutii” – este ceea ce spune presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD).

Acesta a mai declarat astazi ca “este o mare suparare” in randul unor angajati ai spitalului faptul ca el si managerul Delia Rasnoveanu (PSD) incearca sa creeze acolo o structura de conducere piramidala, in care nu doar managerul si directorii sa fie raspunzatori pentru ce se intampla in unitatea amintita, ci “si sefii de sectie sa-si asume competentele pentru actul managerial”: “Cu unele sectii am reusit, unii colegi de-ai doamnei manager au inteles modul de lucru pe care incercam sa-l facem, dar va spun ca va fi destul de greoi pana o sa ajungem in segmentul in care acest management piramidal va fi complet functional”.

Pe de alta parte, seful judetului a mai spus ca dupa problemele inregistrate anul trecut, legate de lipsa fondurilor necesare aprovizionarii cu medicamente si materiale sanitare, s-a facut o analiza economica amanuntita si s-a ajuns la concluzia ca este necesar sa creasca veniturile spitalului: “Analiza a constatat ca deficitul pe luna al Spitalului Judetean este de 1,2 milioane lei, adica 12 miliarde lei vechi. Am identificat in primul rand problema si am identificat si solutiile. Acestea sunt in felul urmator: Ministerul Sanatatii ne poate ajuta ca de la tariful de 1.500 lei, care este platit in momentul de fata Spitalului Judetean Braila, sa se mareasca la 1.600 lei sau Casa de Asigurari de Sanatate sa ne mareasca numarul de cazuri rezolvate, care in momentul de fata este de 2.847/luna, iar realitatea efectiva este de peste 3.200 cazuri rezolvate/ luna. Diferenta nu este platita de CJAS. Acesti bani sunt pierduti de spital lunar.

Daca aceste doua probleme nu se rezolva, vom pune toti banii – ma refer la deficitul spitalului din acest an – din partea de functionare a CJ. Nu mai vreau ca pacientii si pana la urma si medicii sa nu aiba cu ce sa-si faca treaba si datoria”.