CHIRIAC: IN LUNA DECEMBRIE SA VA SEMNA AUTORIZATIA DE CONSTRUCTIE A PODULUI PESTE DUNARE

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, a participat recent la Bucuresti la o intalnire de lucru a reprezentantilor tuturor institutiilor implicate in proiectul podului peste Dunare dintre Braila si Tulcea – o sedinta la care s-au luat decizii importante. Mai exact, la aceasta reuniune ca s-a decis ca in luna decembrie sa se semneze autorizatia de constructie pentru pod, astfel incat constructorul sa se poata organiza pentru a demara lucrarile propriu-zise. De asemenea, dupa cum n-a informat Chirac, sunt pregatite si documentele ce vor insoti cererea de finantare a acestui obiectiv din fonduri europene, ce va fi depusa la Bruxelles: “Ele vor fi analizate de Comisia Europeana si in momentul in care se va da OK-ul, va fi semnat si contractul de finantare, asta insemnand primavara anului viitor, ca termen lung; dar se poate intampla si mai repede.

Lucrarile care se executa vor fi platite de la bugetul de stat si apoi vor fi decontate de UE. Am vorbit cu colegii de la Tulcea, noi deja am terminat descarcarea de sit arheologic, o termina si ei in cateva zile, astfel incat tot acel culoar sa poata fi liber pentru construirea acestui obiectiv. Prima etapa de constructie va fi efectiv podul peste Dunare; apoi va fi cea de-a doua etapa, partea care face legatura cu cele doua drumurile nationale”.

Amintim ca podul peste Dunare intre Braila si Tulcea inseamna o investitie de circa 2,3 miliarde de lei si include atat podul propriu-zis, cat si soselele care vor face legatura cu acesta. Asocierea Astaldi SpA (Italia) – IHI Infrastructure Systems CO. Ltd (Japonia) ar trebui sa inceapa lucrarile propriu-zise in martie 2019 si sa le termine in martie 2022.
Mai multe detalii pe aceasta tema aici: