CHIRIAC: IN MOMENTUL DE FATA 85% DIN FONDURILE SPITALULUI JUDETEAN SE DUC PE SALARII. SPITALUL NU POATE FUNCTIONA CU RESTUL DE 15%

“Daca pot sa fiu lasat sa va spun ceea ce avem in perspectiva pentru anul 2019, ca si buget, ca si investitii, pe cele doua domenii foarte importante pentru judet, infrastructura si sanatate, sa pot sa sa fiu lasat sa vorbesc. Se pare ca nu sunt lasat sa vorbesc…”

“Gata, nu mai plange, vorbeste!”

“Nu plang, domnule consilier!”

“Nu te smiorcai, hai, gata!”

“Cred ca mai mult te plangi tu, ca ti s-au inchis toate canalele… si nu mai ai apa la robinet!”

Este dialogul purtat intre presedintele Iulian Francisk Chiriac (PSD) si consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) la cea mai recenta sedinta CJ Braila, in contextul in care primul a fost rugat sa explice ce are de gand sa faca in legatura cu problemele de la Spitalul Judetean. Mai concret, liberalul Danut Lungu a cerut explicatii pe tema amintita, insa Chiriac a fost intrerupt de PND-ist, atunci cand a incercat sa raspunda.

Dupa acest prim schimb de replici, seful judetului a dat cateva lamuriri in legatura cu Spitalul Judetean: “Sunt doua lucruri foarte importante, pe care lumea nu le stie. In momentul de fata, din toate veniturile spitalului, 85% se duc pe salarii. Nu se poate ca un spital judetean sa poata functiona cu 15% din total fonduri. Stiti foarte bine ca anul trecut noi am hotarat impreuna sa suplimentam fondurile, astfel incat sa platim utilitatile, pentru a duce banii catre medicamente si materiale sanitare. Stimati colegi… pot sa vorbesc mai departe sau…”.

“Dar cine te opreste, fraticule?!”, a comentat Iordache, care gesticulase anterior, nemultumit de declaratiile lui Chiriac.

Liberalii i-au cerut sefului judetului sa continue, fiindca subiectul este important, iar Iordache nu scosese niciun cuvant.

“Este foarte important, dar daca sunt intotdeauna sicanat si nu ma lasati sa va spun… Vorbiti cu colegul dvs sa taca… vad ca el este Tutankamonul spitalului, al informatiilor si al infrastructurii… In momentul de fata, din tot ce inseamna veniturile spitalului raman doar 15%, o suma foarte mica, care nu poate acoperi achizitia de medicamente, materiale sanitare, utilitati si asa mai departe”.