Chiriac: În momentul de față mai avem 40-50 de km de drumuri județene cu piatră. Vrem ca în actualul mandat să asfaltăm aceste drumuri

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), este foarte nemulțumit de faptul că niciunul dintre amendamentele propuse de parlamentarii PSD la proiectul bugetului de stat pentru anul 2021 nu a fost aprobat și că din această cauză nu au fost alocați bani de la buget pentru investițiile pe care CJ intenționa să le realizeze în acest an.

Chiriac a explicat în cadrul unei emisiuni că și în acest an investițiile CJ vor merge cu prioritate în două direcții: „Pe noi ne interesează banii pentru două domenii prioritare, pentru că și anul trecut am cerut sume pentru a dezvolta aceste două domenii: sănătatea (vrem să investim în Spitalul Județean Brăila) și infrastructura rutieră, drumurile județene, pentru că fără infrastructură foarte bine dezvoltată și fără un spital în care să ne tratăm foarte bine pacienții nu ne putem dezvolta. Era vorba despre câteva sute de milioane de euro pe care le-am cerut în acest scop”.

Șeful județului a precizat că în acest context, CJ Brăila va încerca să obțină din finanțări europene banii necesari pentru realizarea acestor investiții: „Avem deja depuse foarte multe proiecte, avem studiile, așteptăm noile axe și noile metodologii pentru a depune aceste proiecte.

Pe partea de infrastructură, de exemplu, mai avem câteva sectoare de drum județean cu piatră și ne dorim să asfaltăm acele drumuri care leagă comunele de drumurile naționale.

Din 605 km de drumuri județene, cât avem în județul Brăila, în mandatul trecut am reabilitat 300 de km; 4-5 ani de zile nu mai avem probleme pe acele sectoare de drum. Mai avem în momentul de față cam 40-50 de km de drumuri județene cu piatră și vrem să le asfaltăm, iar restul drumurilor le vom face tot cu covor asfaltic de 4-5 centimetri, astfel încât infrastructura rutieră județeană să fie impecabilă”.

Președintele CJ a mai spus că în ceea ce privește drumurile naționale, județul Brăila este arondat Direcției Regionale Constanța a CNAIR și că are o colaborare bună cu cei de la Constanța, dar „se fac unele lucrări de mântuială câteodată. Putem scrie, vorbi, dar știți cum e… dacă nu suntem din aceeași familie politică, câteodată comunicarea dispare. Acum comunicare e cam greoaie și vedeți că ei nu comunică cu nimeni, ci doar ne lasă să rezolvăm noi problemele; toate problemele le aruncă în cârca administrației publice locale. Bun, le rezolvăm, dar dă-ne și sursa de finanțare!

Guvernul PNL a dat o Ordonanță de Urgență care spune că noi să luăm drumurile naționale în administrare, să le reparăm și apoi să le dăm înapoi. OK, sunt de acord, iau drumul național să-l reabilitez, dar dă-mi și sursa de finanțare!”.