CHIRIAC: IN SPITALUL JUDETEAN SUNT MEDICI CARE AU UN SALARIU DE 120 MILIOANE LEI VECHI SI AU AVUT DOAR 3 INTERNARI DE LA INCEPUTUL ACESTUI AN

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, sustine ca problemele din Spitalul Judetean legate de lipsa unor medicamente sau materiale sanitare pot avea mai multe explicatii. El a declarat astazi ca este posibil ca problemele amintite sa aiba legatura cu bugetul spitalului – din care mare parte se duce pe salarii -, sa aiba legatura cu furnizorii sau se poate sa fie vorba despre o falsa lipsa a acestor produse. Mai exact, seful CJ a comentat ca in unele cazuri, “nu e chiar asa” cum se scrie in presa: “Cand a fost articolul cu branulele, <<mi-a fost mie lene>>, ca medic, sa ma duc la sectia respectiva, ca am ramas in acea zi fara branule si sa ma <<imprumut>> de la sectia respectiva, ca sa rezolv problema”.

Seful judetului admite insa ca nu este mare lucru ca atunci cand constati ca stocurile de medicamente sau de material sanitare au scazut sub un anumit procent, sa dai comanda pentru o noua cantitate de asemenea produse: “Se pare ca unii nu si-au facut treaba”.

In orice caz, Chiriac s-a declarat astazi multumit, in general, de activitatea managerului Delia Rasnoveanu, cu mentiunea ca “se poate si mai bine”: “Din punct de vedere organizatoric si din punct de vedere al modului cum a gandit structura spitalului, sunt foarte multumit. Acum, langa manager trebuie sa vina cu tot aplombul si sefii de sectie si directorul medical, pentru a impinge acest spital acolo unde trebuie. Eu va spun ca de una singura cu va reusi si in momentul de fata nu are parghiile necesare ca un medic, in momentul in care nu doreste sa-si faca treaba sau sa asculte sfaturile sau sa vina sa gaseasca o solutie impreuna, sa-l dea afara”.

Presedintele CJ a exemplificat, spunand ca sunt medici in Spitalul Judetean care au salariu de 120 de milioane lei vechi si care au facut doar 3 internari de la inceputul anului. In opinia sefului judetului, acei medici nu-si justifica salariul. La remarca presei, ca poate nu au fost oameni bolnavi, deci medicii respectivi nu avea motiv sa-i interneze, Chiriac a comentat ca acel doctor ar fi trebuit sa “faca altceva”, in alte sectii, sa-si ajute colegi doctori, nu sa stea degeaba. El nu a dat numele doctorului cu pricina, dar a comentat ca “sunt cateva sectii care duc in spate Spitalul Judetean”, iar in altele, activitatea este mult mai lejera.

Seful judetului a mai spus ca in spital sunt “multi medici care au ajuns in pragul pensionarii si nu  mai sunt atat de interesati de a se scolariza, de a merge la nou, dar avem nevoie de ei si ii pastram si pe aceia, pentru ca avem nevoie de medici; dar trebuie si intinerit corpul medical din spital”.

Declaratia integrala a presedintelui Chiriac pe aceasta tema, aici: