CHIRIAC: INCERCAM SA CREAM LA SPITALUL JUDETEAN SI CONDITII DE CAZARE CONTRA COST, LA PRETURI REZONABILE

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, declara ca in contextul in care se va incepe reabilitarea saloanelor Spitalului Judetean, se ia in calcul si amenajarea unor rezerve care sa poata fi inchiriate de pacientii care nu vor sa fie cazati impreuna cu alti bolnavi, in saloanele obisnuite.

Chiriac a explicat insa ca asta nu se va putea intampla in niciun caz in 2018, pentru ca deocamdata se intocmesc Documentatiile de Avizare a Lucrarilor de Interventii (DALI), ceea ce dureaza cam un an: “Incercam sa cream conditii de cazare si contra cost. Daca un pacient va dori sa stea intr-o rezerva cu un singur pat, atunci i se va oferi o rezerva contra cost la o suma rezonabila – nu ne gandim la conditii la ca la privat, nu stiu, sa ii luam 8 milioane lei pe vechi pe zi sau cat se ia acum… Vor fi conditii normale, cu preturi rezonabile, astfel incat sa poti sa stai singur”.

Intrebat cand s-ar putea intampla asta, seful judetului a spus: “Pai sa terminam DALI-ul, o sa avem proiectul tehnic, sa stim cat trebuie sa investim in acest spital – ca asta reprezinta DALI-ul -, dam drumul imediat la proiectul tehnic, daca gasim surse externe – si ma refer la programe europene – vom depune proiectul pe fonduri europene, daca nu, din surse proprii ale CJ incepem pe fiecare etaj, in fiecare an, sa renovam cate unul. Dar trebuie sa avem efectiv schita.

DALI-ul se poate termina intr-un an de zile, adica pana la sfarsitul anului il putem avea gata. Pentru anul 2019, daca suntem bine pregatiti si cel care efectueaza DALI-ul ni-l preda, putem sa trecem la etapa urmatoare”.