CHIRIAC: IORDACHE A PRACTICAT SANTAJUL “PRIN ATITUDINE” – CAND NU SI-A ATINS SCOPURILE PERSONALE, A TRECUT IN OPOZITIE

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), spune ca atunci cand a vorbit despre  “un mic santaj” in legatura cu Stefan Catalin Iordache (PND), s-a referit la atitudinea acestuia din ultimele saptamani, de cand a devenit extrem de critic si lanseaza acuzatii de tot felul la adresa unor persoane care detin functii de conducere in administratie si politica.

In cea mai recenta sedinta a CJ Braila, Chiriac i-a spus consilierului judetean Iordache – fost aliat politic al PSD, pana de curand – ca nu se sperie de “sarabanda inregistrarilor si a unui mic santaj”. In opinia sefului judetului, faptul ca PND-istul a devenit foarte critic si ca “nu are decenta si obraz” este o forma de santaj: “Am hotarat, pentru a respecta anumite protocoale politice, de a fi reprezentanti in cat mai multe Consilii de Administratie si de colegii nostri de la putere. In momentul cand nu s-au regasit sau nu si-au atins scopurile lor personale, se pare ca au trecut in opozitie. Din punctul meu de vedere, asta este un santaj politic, stiti, <<am fost acolo, nu mi s-a intamplat ce am vrut eu personal si acum trec in opozitie>>”.

Intrebat daca perceptia sa privind acest “santaj” rezulta strict din ceea ce tine de schimbarea de atitudine publica a lui Iordache sau a existat vreun tip de santaj explicit, cu amenintari sau presiuni asupra sa, Chiriac a spus: “Prin atitudine. O sa demonstrez si mai tarziu, sa vedem daca acest santaj a fost si… Dar timpul le va rezolva pe toate”.

Chiriac a mai comentat ca daca o persoana a ocupat o functie mai mult timp si nu a spus nimic cu privire la eventuale nereguli in clubul sportiv sau unitatea in care a detinut acea functie, ci incepe sa acuze nereguli doar cand “interesele sale personale nu mai sunt satisfacute”, este o problema. In opinia sefului judetului, cei care sesizeaza nereguli atunci cand sunt intr-o functie trebuie sa le rezolve atunci cand au puterea sa o faca, nu “sa-si dea poalele peste cap” dupa ce-si pierd privilegiile.

Amintim ca Stefan Catalin Iordache si-a dat demisia din functiile de membru supleant in Consiliul de Administratie la Spitalul Judetean si de vicepresedinte al HC Dunarea.