CHIRIAC: IORDACHE MI-A CERUT FUNCTIA DE VICEPRESEDINTE LA HC DUNAREA SI CEA DE MEMBRU ATOP. RASPUNSUL A FOST NU

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), declara ca circul care se intampla la fiecare sedinta de plen – care se lasa cu tipete, replici acide si jigniri – nu are la origine dispute pe idei sau pe proiecte, ci animozitatile personale intre anumiti consilieri, ceea ce este regretabil, in opinia sa.

Chiriac a spus astazi ca a avut mai multe discutii cu alesii judeteni si i-a rugat sa nu se mai antreneze in asemenea discutii neplacute, care dau un aer de neseriozitate intregului Consiliu, insa se pare ca rugamintile sale au fost in zadar: “Discutiile sunt de la persoana la persoana, nu pe partide, nu pe proiectele de hotarari. Ma deranjeaza aceste discutii, pentru ca duc in derizoriu imaginea acestei institutii si pana la urma, si imaginea noastra personala. Consider ca consilierii judeteni, presedintele, vicepresedintii trebuie sa aiba o imagine foarte buna si sa demonstreze oamenilor ca sunt oameni de calitate, pe care i-au votat cetatenii si sa-i reprezinte cu succes si in beneficiul lor.

Nu pot sa-i opresc… Am avut discutii si i-am rugat ca aceste discutii personale sa le aiba in afara sedintelor de Consiliu, dar cred ca unii au inteles, altii sper sa inteleaga pe parcursul mandatului. Dar eu mi-as dori foarte mult sa se opreasca lucrurile astea si i-am rugat de nenumarate ori. Acum tine de fiecare cum doreste sa isi faca imagine…”.

Chiriac admite ca nu doar reprezentantii opozitiei – adica liberalii –  lanseaza asemenea  replici nepotrivite pentru o sedinta de Consiliu, ci si unii membri ai majoritatii – in speta, reprezentantii PND.

Intrebat daca PND i-a cerut functia de vicepresedinte la HC Dunarea si de membru ATOP, Chiriac a declarat: “PND nu, Catalin Iordache da”. Chestionat daca Iordache (consilier judetean PND – n.r.) a cerut ambele functii, seful judetului a confirmat acest lucru si a precizat ca “raspunsul a fost nu, ca in protocolul de colaborare intre PSD si PND nu exista un schimb de functii sau darea de functii, ci efectiv sustinerea pe proiecte”.