CHIRIAC: IUGULESCU A OBTINUT CALIFICATIVUL “SATISFACATOR” LA ULTIMA EVALUARE. DACA IN DECEMBRIE PRIMESTE “NESATISFACATOR”, IL DEMITEM

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, a declarat astazi ca la ultima evaluare care i-a fost facuta, managerul Spitalului Judetean, dr. Mihail Iugulescu, a obtinut doar calificativul “satisfacator”. El a admis ca lui Iugulescu i s-a respins contestatia in luna mai si ca atare, managerul ar trebui reevaluat in 6 luni. Intrebat astazi cand va avea loc aceasta reevaluare, Chiriac a spus ca este programata pentru luna decembrie si ca daca va obtine calificativul “nesatisfacator”, va fi demis: “Va fi evaluat in decembrie, chiar daca el a luat calificativul <<satisfacator>>, dar va aduc aminte ca de fapt, contractul dansului se termina in luna mai a anului viitor. Vom face si reevaluarea, dar ii vom da criterii de performanta pentru urmatoarele luni, pentru ultimele luni de mandat.

Daca evaluarea va iesi nesatisfacatoare, atunci il vom demite, vom avea toate argumentele pentru a-l demite si a pune un manager interimar si a organiza un nou concurs pentru postul de manager al spitalului”.

Chiriac a precizat ca dincolo de aceste chestiuni, el discuta foarte des cu Mihail Iugulescu, mai ales in legatura cu investitiile nefinalizate de la unitatea amintita. Intrebat ironic de presa daca vorbeste cu managerul inainte sau dupa ce acesta intra in operatie si daca trebuie sa se programeze ca sa poata discuta cu el, Chiriac a spus ca nu se duce el la spital, ci il cheama pe manager la CJ.

Chestionat, in continuare daca i se pare in regula sa i se plateasca circa 100 de milioane lei vechi unui manager care are calificativul “satisfacator”, seful judetului a spus: “Nu. Dar daca asta permite legea…”.