Chiriac: La Asociația pentru dezvoltarea stațiunii Lacu Sărat ne dorim un director executiv neimplicat politic. Ne dorim profesioniști care să facă treabă

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), spune că atât el, cât și primarul municipiului, Marian Dragomir (PSD) și primarul comunei Chiscani, Costică Cojea (PSD), au planuri mari cu stațiunea Lacu Sărat și sunt puși pe treabă.

Declarația vine după ce ieri, CLM Brăila și CJ Brăila au aprobat asocierea celor trei părți în vederea constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Cooperare și Parteneriat Local pentru dezvoltarea stațiunii Lacu Sărat (proiectul fusese aprobat de CL Chiscani la finele lunii noiembrie).

Chiriac este mulțumit că în sfârșit s-a putut ajunge la o înțelegere, după ce în urmă cu 3 ani consilierii din Chiscani au respins de două ori acest proiect, considerând că este de preferat ca de dezvoltarea stațiunii să se ocupe doar Primăria comunei amintite.

După cum s-a dovedit, în ultimii 3 ani nu s-a făcut mare lucru în stațiune, astfel încât noul CL Chiscani a fost de acord cu asocierea cu CLM Brăila și CJ Brăila, pentru a lucra și finanța în comun modernizarea și dezvoltarea stațiunii.

În acest context, președintele CJ a declarat: „Este o dorință mai veche de-a noastră, iar faptul că acum PSD are majoritatea atât în CLM și în CJ Brăila, cât și în Consiliul Local Chiscani, a făcut posibil  să aprobăm ceea ce ne-am propus din mandatul trecut. Vă amintiți că noi am aprobat în CLM Brăila și în CJ acel proiect de asociere, dar a fost o problemă în CL Chiscani, care nu a aprobat proiectul. Acum avem majoritate, s-a aprobat proiectul în toate cele 3 consilii și realizăm această asociație. Practic, în CLM și CJ am  aprobat modificarea anumitor părți din vechea hotărâre, pentru că în urmă cu câțiva ani, când am vrut să facem asociația, am înregistrat-o la Ministerul Justiției cu o anumită denumire, iar acum acea denumire nu mai era valabilă.

Săptămâna viitoare o să mergem în stațiune împreună – eu, primarul Brăilei și primarul comunei Chiscani -, ca să vedem ce este de făcut mai întâi.

Noi vrem ca înființarea asociației să se facă rapid, să avem un președinte și un director executiv, astfel încât să ne apucăm de treabă, în 2021 să venim cu primele proiecte. Am stabilit deja că sediul Asociației va fi la Vila Lăcrămioara din stațiune și depinde când se va aproba bugetul de stat pentru anul 2021, ca apoi să aprobăm și noi bugetele la nivel local și să vedem ce fonduri putem aloca acestei Asociații, ca să se poată lucra efectiv.

La început o să lucrăm din bugetul propriu al Asociației, pentru că trebuie să se vadă că facem ceva concret, iar apoi ne dorim să accesăm finanțări europene”.

În condițiile în care Chiriac a declarat în ultima perioadă că își dorește ca la Spitalul Județean Brăila noul director să fie unul neimplicat politic, l-am întrebat pe acesta dacă și la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Cooperare și Parteneriat Local pentru dezvoltarea stațiunii Lacu Sărat își dorește un director executiv neimplicat politic.

„Da. Ne dorim oameni profesioniști care să facă treabă”, a răspuns șeful județului.