CHIRIAC: LA DECLANȘAREA PANDEMIEI, CJ A ÎNTREBAT ÎN SCRIS MINISTERUL SĂNĂTĂȚII DACĂ BRĂILA POATE BENEFICIA DE UN APARAT DE REAL TIME PCR. PÂNĂ ACUM NU AM PRIMIT NICIUN RĂSPUNS. CE SĂ MAI VORBIM DE APARAT?!

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), îi contrazice pe deputații PNL Antoneta Ioniță și Vasile Varga, care au afirmat ieri, într-un comunicat de presă, că managerul Delia Râșnoveanu „a refuzat ca Spitalul Județean Brăila să primească un aparat de testare PCR-Real Time cu bani de la Ministerul Sănătății și nu a trimis documentele necesare, nici măcar o solicitare în acest sens”.

Înr-o postare făcută astăzi pe o rețea de socializare, Chiriac afirmă că „MINCIUNA, INCOMPETENȚA ȘI DEZINFORMAREA sunt lucruri pe care le-a promovat și continuă să le promoveze PNL, atât la nivel local, cât și național.

Lezați în orgoliu, probabil, dl. deputat Varga, dna. deputat Ioniță, prefectul asumat politic Cătălin Boboc și președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, au luat hotărârea de a dezinforma cetățenii într-o manieră crasă, fără a avea măcar decența de a se informa corect și complet asupra tuturor aspectelor semnalate de către ei.

Dna Ioniță, vicelider al Comisiei de sănătate din Camera Deputaților și fost/actual consilier al actualului ministru al Sănătății, nu a avut nici măcar amabilitatea de a verifica la Minister sau de a ma întreba, în calitate de președinte CJ, dacă Brăila a făcut sau nu demersuri pentru a cere ajutorul ministerului condus de Guvernul Orban-PNL.

Aveam pretenții de la o doamnă doctor care pretinde a cunoaște sistemul medical și nevoile lui, mai ales la Brăila, dar care a luat decizia să iasă în public cu afirmații pe cât de penibile, pe atât de false.

Dl. Varga nu este prima dată când semnează un comunicat de presă fără a-i cunoaște însă conținutul. Îl înțeleg!!

Despre purtătorul de cuvânt al Prefecturii Brăila, Cătălin Boboc și Dănăilă Alexandru, descoperit pe timp de pandemie ca președinte PNL Brăila – NO COMMENT.

Vă atașez mai jos dovada că CJ Brăila, încă de la declanșarea pandemiei, a înaintat o adresă către Ministerul Sănătății, chiar pe adresa de e-mail a ministrului, prin care s-a dorit a se afla dacă Brăila poate beneficia de un aparat de tip Real Time PCR de testare Covid-19. Alocarea acestor aparate a stat în pixul ministrului Sănătății- PNL. Aflați, dragi brăileni, că nici până la acest moment nu am primit nici măcar un răspuns! Ce sa mai vorbim de aparat?!

În ceea ce mă privește, voi continua să mă dedic rezolvării problemelor din sănătate, cu același interes ca și până acum și nu voi permite ca prin minciuni să fie denigrată munca atâtor oameni.

Concluzia o trag brăilenii!!!!”.