CHIRIAC: LA FIECARE ETAJ AL SPITALULUI JUDETEAN MODERNIZAM CATE DOUA SALOANE, CA SA NU SE INTERPRETEZE CA FAVORIZAM VREO SECTIE SAU VREUN MEDIC

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, declara ca in acest an se vor cumpara echipamente noi pentru toate sectiile Spitalului Judetean, iar lista achizitiilor a fost facuta in stransa colaborare cu medicii sefi de sectie, care au spus de ce gen de aparatura au nevoie.

“Avem toti banii pusi pentru tot spitalul, Corpurile A, B, C D, in discutia cu toti sefii de sectie pentru echipamente medicale, cei 100 de miliarde care incercam sa aducem bani de la Ministerul Sanatatii, sa luam echipamente ce si-au dorit ei, este la dorinta si latitudinea lor”, a declarat  presedintele CJ.

In ceea ce priveste investitiile ce urmeaza a fi facute la Corpul B si la Corpul D (Maternitatea), Chiriac a precizat: “Anul acesta, din bugetul de functionare al Consiliului Judetean vom reabilita tot ce inseamna curte la Corpul B, facem DALI (Documentatiile de Avizare a Lucrarilor de Interventii – n.r.) la partea electrica si am pus bani pentru DALI la tot ce inseamna reabilitare Corp B – spatii de cazare.

La Corpul D, la Maternitate, refacem tot ce inseamna curte interioara, rampa pentru Salvare, pentru ca a fost subproiectata si Salvarea nu poate intra acolo si incercam sa o ridicam, adica rezolvam problemele care treneaza de foarte mult timp. Etajul V al Corpului D il refacem, pentru ca ploua, si etajul III”.

Seful judetului a explicat ca reabilitarea Corpurilor A si D ale spitalului va viza atat interiorul, cat si exteriorul cladirilor, inclusiv izolarea termica, iar acest lucru va insemna si o reducere a cheltuielilor cu incalzirea: “O sa fie reabilitat si interior, si exterior. Cu schimbat tevi, calorifere si partea de cazare: linoleum pe jos, paturi noi, grup sanitar incercam pentru fiecare salon.

Am luat hotararea, impreuna cu conducerea spitalului, ca la fiecare etaj, cate doua saloane – ca sa nu se interpreteze ca facem un favor vreunei sectii sau vreunui medic sau avem vreun grup de interese specific – sa fie modernizate, exact cum ar fi trebuit sa arate acest spital. Adica paturi noi, grup sanitar interior cu chiuveta, linoleum pe jos, cu noptiere si asa mai departe. La fiecare etaj vor fi doua astfel de saloane. Un fel de rezerve, dar vor fi saloane in care vor sta toti pacientii. Le facem pentru toata lumea. Incercam ca pe fiecare etaj sa aratam si personalului, si pacientilor cum va arata spitalul, intr-un timp rezonabil”.

Precizam ca in bugetul CJ Braila pe anul in curs, pentru domeniul Sanatatii au fost alocate circa 19 milioane lei, din care 17,5 milioane lei sunt destinate investitiilor de la Spitalul Judetean.