CHIRIAC: LE-AM SPUS CELOR DIN SPITALUL JUDETEAN SA NU MAI ASCUNDA DATELE PRIVIND INFECTIILE NOSOCOMIALE; E MAI BINE SA LE STIM SI SA LUAM MASURI DE PREVENTIE

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, are de gand ca in anul 2019 sa faca din Sanatate o prioritate pentru institutia pe care o conduce si in acest context, sa acorde mai multa atentie Spitalului Judetean din punct de vedere al investitiilor, si nu numai.

Chiriac spune ca sunt pe finalizare o serie de investitii care au trenat mult timp, precizand insa ca nu a fost vina CJ, ci a fimelor care au castigat licitatiile si care apoi au avut diverse probleme:  “Incepem sa inchidem anumite investitii acolo si ma bucura foarte mult. Este inelul de incediu care rezolva o mica parte in ceea ce priveste siguranta la incediu. Suntem pe ultima suta de metri cu Blocul operator, undeva la mijlocul lunii ianuarie se va inchide efectiv, pentru ca constructorul a avut niste probleme cu niste usi si a intarziat partea de inchidere a celorlalte cinci sali de operatii.

Luna aceasta vor veni tot ce inseamna echipamente – mese, lampi si ce mai au ei acolo si speram ca in primavara anului viitor vom avea un Bloc operator foarte utilat, nou, in care medicii chirurgi sa isi desfasoare activitatea asa cum si-o doresc ei si asa cum este normal.

Urmeaza etapa a doua, foarte importanta pentru acest conglomerat ATI – Bloc operator: partea de sterilizare si speram sa reducem cat mai mult infectiile nosocomiale, pentru ca in orice spital din lumea asta exista infectiile nosocomiale. Le-am si spus sa nu ascunda astfel de statistici, astfel de indicatori, pentru ca e mai bine sa-i stim real si sa luam  masuri de preventie, decat sa-i ascundem sub pres, cum se intampla inainte; pentru ca desi acesti indicatori ar putea face sa apara probleme cu banii de la Casa de Asigurari de Sanatate, ne intereseaza mai mult sanatatea pacientilor, adica ce lasa unul acolo sa nu ia altul care vine si se opereaza”.

Presedintele CJ a mai precizat ca in ceea ce priveste noile sectii Cardiologie si Pediatrie, “urmeaza sa se cumpere anul viitor paturi si mese pentru a mobila cele doua sectii si sper ca tot anul viitor sa ne mutam acolo, ca sa putem degreva spitalul”.

De asemenea, Chiriac a declarat ca s-a semnat contractul pentru schimbarea centralelor termice de la Corpul A al Spitalului Judetean,  insa in aceasta iarna vor fi folosite tot centralele vechi, pentru ca abia in primavara o sa fie schimbate: “Primele centrale termice inlocuite vor fi cele care deservesc Blocul operator, ATI, sterilizarea, astfel incat oamenii care lucreaza acolo sa aiba conditii foarte bune.

Tot la anul terminam si expertiza pentru acel amfiteatru, sala de sedinta, cum vreti sa-i spunem, pentru ca si acolo au fost probleme – toate aceste probleme au fost generate de falimentul firmelor constructoare. Am urmat toti pasii legali, dar vedeti cum se intampla in Romania, cu achizitiile…”.