Chiriac: Liberalii toată ziua sunt călare pe pod, cu beculețul în gură, să se aprindă, să facă poze. Noi, PSD, avem majoritate, facem lucruri bune; îi lăsăm în nebunia lor, în pastilele lor, cu Superman-ul lor

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), consideră firesc să prezinte proiectele realizate de primăriile din județ în baza asocierii cu CJ ca fiind o realizare a sa și a PSD, fiindcă social-democrații dețin majoritatea în Consiliul Județean și dacă nu ar fi votat ei, nu ar fi fost aprobat niciun proiect.

Chiriac îi răspunde astfel președintelui PNL Brăila, Alexandru Popa, care a comentat recent că nu este cazul ca șeful CJ să se laude cu aceste proiecte, fiindcă ele nu sunt realizate de el, ci de primării și în plus, nu au fost aprobate de el, ci de toți consilierii județeni, inclusiv de liberali.

Președintele CJ susține însă că el a fost cel care a decis să se facă și în acest an asocieri cu primăriile, pentru realizarea unor obiective de interes public: „A fost o decizie a mea de a face și anul acesta confinanțări cu fiecare UAT (unitate administrativ teritorială – n.r.), pe un regulament. Eu îmi asum lucruri bune. Cred că acest cofinanțări sunt proiecte bune pentru județ.

De când sunt președinte CJ am dat peste 15 milioane de euro, sumă totală, către toate UAT-urile. Dacă nu erau banii ăștia… Mi le asum, sunt proiectele PSD-ului, nu ale PNL-ului. Acel PSD, «ciuma roșie» care «era de vină»…

Păi ei (liberalii – n.r.) se ascund acum, că au pe 25 septembrie Congres. Nu au ce să spună. Ei se ocupă de irigații, care nu sunt irigațiile lor, de calea ferată, care iar nu sunt proiectele lor, de pod, toată ziua sunt la pod, călare pe pod, cu beculețul în gură, să se aprindă, să stea și ei pe acolo să facă poze. Hai să fim serioși…  Îi interesează doar business-urile lor și interesele lor personale și funcții cât mai mari, ca să se dea mari.

Când s-a votat bugetul CJ Brăila nu l-au votat. Automat, nu și-au asumat și proiectele de confinanțare. Acum votează? Sunt într-o nebunie totală! N-au nicio logică.

Ne-am asumat, avem majoritate, facem lucruri bune, proiecte pentru județ, îi lăsăm în nebunia lor, în pastilele lor, cu Superman-ul lor; să rămână acolo, într-o cloacă totală și noi ne vedem de proiectele noastre”.