Chiriac: Managerul ar trebui sa intrebe, sau sa fie instiintat ce se intampla in fiecare zi in Spitalul Judetean Braila

Secretarul de stat din Ministerul Sanatatii Iulian Francisck Chiriac a confirmat ca unul dintre tomografele defectate la inceputul acestui an in Spitalul Judetean Braila n-a mai functionat ca urmare a numarului mare de expuneri, asa cum se anuntase initial. In cazul celui de-al doilea computer tomograf defectat la inceputul anului in aceeasi unitate medicala, Chiriac a precizat ca inca nu s-a finalizat raportul specialistilor trimisi de Ministerul Sanatatii, pentru a verifica aceasta problema: “Inca nu e gata raportul, dar va pot spune din afara, asa, din informatiile pe care le am in momentul de fata, ca tomograful de la UPU a avut un numar mai mare de expuneri, deci la acela e clar suprasolicitare, iar la celalalt asteptam sa se pronunte cei doi experti tehnici. Nu stiu sa va spun care este acea problema. Oricum, unul dintre ele am inteles ca deja a fost reparat, iar acest al doilea tomograf trebuie reparat si el, pentru ca nu trebuie sa sufere pacientii. Dupa incheierea acestor rapoarte de control trebuie gasiti vinovatii si ei sa raspunda”.
Intrebat cine trebuia sa sa sesizeze ca aparatul tomograf a depasit numarul de expuneri si sa ia masurile necesare, Chiriac a spus: “Cine lucreaza cu acel aparat trebuia sa instiinteze managerul, ca managerul nu se duce la fiecare ecograf sau tomograf. Dupa parerea mea, managerul ar trebui sa intrebe, sau sa fie instiintat ce se intampla in fiecare zi in acel spital, daca functioneaza aparatele in mod corespunzator, daca se defecteaza, etc. De asta este manager. Trebuie sa fie instiintat la orice ora, la orice minut, despre ce se intampla in acel spital. Ca lumea nu-l instiinteaza si el nu intreaba, este problema managerului”.
Chiriac a mai explicat ca de fapt, atunci cand este vorba de „supraexpundere”, in cazul unui aparat tomograf, este ceva similar cazului unor consumabile, care trebuie inlocuite, dupa un numar de utilizari: “Este exact la la cartusul unei imprimante: poti face cu el un numar de 5.000 de copii, sa zicem, si s-au facut un numar de 5.500 copii, dupa care s-a terminat. Nu e nimic in neregula cu asta, insa problema este ca trebuia sa se stie din timp ca s-a depasit numarul de expunderi, ca sa faca procedura de achizitie pentru acea piesa si in 24 de ore sa poata monta noua piesa. Era foarte simplu, dar nu s-a intamplat chestia asta”.
Comment
tulinkurunan
30/04/2016
Stimata Mihaela Dan,
Am citit toate articolele dumneavoastra din categoria „chiriac iulian”, toate – fara exceptie – documentate si obiective. Constat cu regret ca nici un brailean nu are nimic de comentat, desi individul ar putea deveni important pentru viata urbei noastre.
Personal, as avea multe comentarii (toate negative), insa ma rezerv, deocamdata, pentru campania electorala.
O mentiune pentru tografiile care insotesc aceste articole: sunt excelente! Fac toti banii! Tare mult as vrea sa le vad pe panourile electorale care vor fi instalate in oras! Asa mutra de canistra ciufulita…mai rar! PRICELESS!