CHIRIAC: MI-AS DORI CA IN MOMENTUL IN CARE MEDICUL PREIA APARTAMENTUL DE SERVICIU, SA FIE CURAT CA LA MINE ACASA

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, sustine ca desi cele 31 de apartamente destinate medicilor, construite prin ANL in apropierea Spitalului Judetean, sunt finalizate in proportie de 99%, mai este o mica problema care face ca ele sa nu poata fi predate beneficiarilor. Mai exact,  acestea nu sunt racordate la reteaua de gaze, fiindca nu a fost trasa o teava de la reteaua din strada, pana la blocul respectiv. Desi initial Chiriac se aratase gata sa realizeze cu bani de la CJ lucrarea respectiva, el a aflat ca nu ar fi legal, fiindca aceasta este prevazuta in proiectul asumat de ANL, pentru care s-a primit finantare.

Ca atare, acum seful judetului si medicii care au depus cerere pentru locuinte asteapta ca ANL sa traga teava de gaze: “La un moment dat, eu imi asumasem sa facem aceasta mica lucrare, pentru ca le-am spus si celor de la ANL – si pana la urma este corect si normal – ca nu voi prelua aceste apartamente decat in momentul cand voi merge eu personal sau comisia respectiva si aceste apartamente sa fie functionale cu tot ce inseamna utilitati. In momentul de fata nu exista gaz.

Am fost zilele trecute acolo, m-am uitat pe geam – nu sunt deloc multumit de  modul in care a facut curatenie firma constructoare in aceste apartamente. Adica mi-as dori ca in momentul in care preia medicul (acel apartament – n.r.), sa fie curat ca la mine acasa. El doar sa vina cu mobila, sa vina cu hainutele, sa se poata muta in conditii civilizate, nu sa mai faca smotru inca o saptamana dupa constructor.

Am vorbit cu cei de la ANL, ca v-am spus ca imi asumasem eu, ca si presedinte, sa facem aceasta teava de gaze, dar am vorbit si cu cei de la Curtea de Conturi: nu putem, ca e deturnare de fonduri. Lucrarea trebuie sa o faca ANL-ul. Si am vorbit si cu directorul ANL si a zis ca încearca sa gaseasca o solutie pentru aceasta mica lucrare care, din expertiza noastra, costa undeva pana in 15.000 lei. Sa poata sa traga teava de gaze, astfel incat sa putem prelua in conditii optime aceste apartamente.

Asa a fost semnat contractul – si m-am uitat foarte bine in el: am avut noi o parte de utilitati, dar pana la gardul institutiei, adica noi am facut acel ceas de gaze, am tras canalizare, am tras apa, ne-am indeplinit toate conditiile noi, dar am ramas la aceasta teava care nu era stipulata la noi, ci era stipulata in proiectul mare de la ANL”.

Intrebat cand crede ca s-ar putea finaliza toate lucrarile, astfel incat medicii sa se poata muta acolo, seful judetului a raspuns: “Nu ma întrebati de termene… pentru mine, termenele sunt depasite total, mi-as fi dorit in aceasta vara sa le predam. Sunt cereri ale medicilor care vor sa se mute acolo. Sunt 31 de apartamente aproape gata, in proportie de 99% si am mai facut o cerere pentru urmatorul bloc, in care vor fi alte 31 apartamente, tot pentru medici”.

Presedintele CJ a mai precizat ca trimis o adresa oficiala catre ANL, solicitand sa se rezolve lucrurile si pe partea de curatenie in apartamente: “Eu doar am vizualizat si am fost nemultumit  din punct de vedere vizual, sa-i spun asa, ca om. La usi mai era var… adica se putea face un smotru mai temeinic”.